Bajkerski Rokeri “Euphoria” objavili album prvenac “No.01”

Album „No.01“ bosanskohercegovačke grupe „Euphoria“ razveseli će sve ljubitelje žestoke rock svirke u regionu. Starozavetni rock je odrednica koju su žestoki momci sebi postavili, a najbolji pečat neumornog rada u proteklim godinama je svakako njihov album prvenac s čak trinaest pesama.

One retke koji možda nisu pratili njihov put, podsećamo kako je počela cela priča. Pod ovim imenom grupa djeluje od prošle godine a do tada ova popularna četvorkaje nastupala je  pod imenom „Elly i Fijasko“. Frontmen žestoke četvorke Elvir Elly Ramić, predvodi ekipu koja je iskustvo „brusila“ na brojnim koncertima,uzduž i popreko ex Juge, gdje su se širokom auditoriju predstavili na najbolji način svirkama uživo. Najbolje rock hepeninge upriličili su na motorijadama gdje se izvorni rock štih u potpunosti očuvao, pa ne čudi što su naslovi nekoliko pesama poput: „Žestoki sinovi“, „Roker“ i „Dolazi
mašina“, posvećeni upravo ljubiteljima dvotočkaša.

Elly Ramić i ostatak benda koji čine: Davor Dado Reljić, Borko Stajčić i Goran Mušan, okupili su i odličnu ekipu muzičara, te u „Heart music“ studiju konačno završili snimanje svog prvog lbuma, jednostavno nazvanog „No.01“. Muzički producent i autor većine pesama na ovom albumu, Ado Iftić, koji je višestruko angažovan kao kompozitor i svestrani muzičar, pre svega u svojoj grupi „Camino verde“, dodatna je snaga bez koje se celi ovaj projekt ne bi mogao ni zamisliti. U svom bihaćkom studiju „Heart music“ realizovao je nekoliko stotina pesama ovdašnjim muzičarima i albumu „No.01“ autorski i producentski dao završni štih. Uz Iftića su izniman doprinos rock prvencu u autorskom, ali i sviračkom udijelu, dali poznati i popularni muzičari Alen Islamović i Mirko Šenkovski Geronimo, koji je jedan od najtraženijih i najuvaženijih kompozitora i hitmejkera današnjice. Pesma „Neću iz tvog zagrljaja“ je koja oživljava atmosferu najlepših rock pesama je Geronimov autorski doprinos. Alen Islamović, kojeg publika u najvećem dijelu poznaje kao jednog od najboljih pjevača ovih prostora još od kultnih „Divljih jagoda“ i „Bijelog dugmeta“, svoju je svestranost sjajno dokazao i kao autor. Islamović naime potpisuje čak četiri pesme na albumu: „Gunđalo malo“, „Roker“, „Šta tvom tati je“ i „Ja sam sa kruške pao“. Preostale numere koje savršeno, na svoj način, zaokružuju ovu odličnu rockersku priču, potpisuju : Miroslav Janjanin, Goran Pršić Masni i Almir Ajanović.

Neopisivo mi je zadovoljstvo postati dijelom obitelji Croatia Records koju smatram najuspješnijom izdavačkom kućom u regiji kada je u pitanju pop i rock glazba. Abum No. 01 svojevrsna je retrospektiva dosadašnjeg rada i truda nas entuzijasta i zaljubljenika u motore i rock ‘n’ roll.  Kako su današnja vremena teška i poprilično nezgodna za ovu vrstu glazbe trudili smo se ponuditi kvalitetan materijal koji će svima koji imaju i malo rockerske krvi u sebi probuditi te osjećaje i vratiti ih korijenima. Ekipa koja je radila na ovom albumu dala je ono najvrijednije od sebe, a svojim tekstovima i notama dali su posebnu draž ovom albumu. Nadam se da će rock glazba ponovo zauzeti mjesto koje joj pripada, a do tada slušajte glasno pjesme s našeg albuma“, rekao je frontmen grupe, Elvir Ramić.

Izdanje „No.01“ grupe Euphoria  dostupno je na svim popularnim streaming servisima, ali i na svim prodajnim mestima CROATIA RECORDS d.o.o. u fizičkom izdanju. Ovih dana ekipa užurbano radi na snimanju video spotova.

Snimljeni su spotovi za pesme „Crkni stoko“ i „Ostavicu ruže“ koji su realizovani u produkciji snimatelja Amir Selimovica i montaže studija CZG Akawelli CZG. Spot Ostavicu ruže sniman je u Banja Luci. Snimatelj i montažer je Đordje Safner, a snimljen je uz pomoć moto klubova „Stršljen“ i „Hey Joe“. Uskoro sledi snimanje još nekoliko spotova sa istom ekipom, a potom promocija posredstvom medija u cijelom regionu.

„Euphoria“ zahvaljuje svima koji su učestvovali u ovom muzičkom projektu i željno očekuje ono što ovi žestoki momci najviše vole, susret sa poklonicima uživo na koncertima!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.