Antologijski album ‘Scarps ’94’ četvrt veka kasnije u izvornom obliku

Krajem januara 1994. u beogradskom studiju „Adam“ snimljen je legendarni, četvrti album rodonačelnika kruševačke alternativne rok scene grupe Scarps.

Kasetno izdanje, objavljeno skoro godinu dana nakon snimanja, ponelo je simboličan naziv “Scarps 94” i objavljeno za Take It Or Leave It Records, na sebi noseći neke od najvažnijih pesama srpske scene ’90-tih: Noise, Da nisam voleo, Bez mene, Ne zovi me…. Četvrt veka kasnije isti izdavač, podsećajući na antologijske dugosvirajuće materijale iz svog kataloga, koji su se u vreme objavljivanja pojavili samo na kasetama, izbacio je popularnu “devedesetčetvorku” na sve relevantne digitalne platforme, kao i u fizičkom obliku – na kompakt-disk nosačima. Ovo je prilika za, pre svega, mnogobrojne poštovaoce velikog dela Scarps-a da konačno uživaju u provom zvuku koji je na njemu zapisan.

Posao producenta i snimatelja bio je poveren Predragu Guculju – Guci, dok su kapitalni saradnički tandem činili Goran Tomanović – Tole (Oktobar 1864) i Marko Milivojević (EKV), koji je programirao ritam mašinu za 6 pesama na albumu.

Kroz 12 ultimativnih pesama se prepliću stihovi nabijeni tamom i neizvesnošću prve polovine 90-ih i muzika nastala pod velikim uticajem post punka, garage rocka i industriala.

Materijal je snimljen u postavi:

Miloš Vojinović – Kimba – vokal
Saša Ognjanović – gitara
Dejan Alar – bas gitara
Saša Jelenković – bubnjevi

Bend je sa Kimbom u postavi postojao od 1990. do 1994. godine. U vreme objavljivanja materijala 1995. godine on je već napustio grupu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *