“Rock je mrtav” – Upoznajte zagrebački rock-punkere Rabat!

Rabat je vokalno – instrumentalni sastav iz Zagreba u četveročlanoj formaciji koji je 2016.-e uspješno ujedinio sport i glazbu. Naime, vokal benda Shujo nakon uspješne teniske karijere (3 puta seniorski prvak bivše države, na ITF listi levitirao između 20. i 30.-tog mjesta, igrao na Wimbeldonu i nositelj 33. mjesta na Roland Garrosu) odlučio je teniski reket zamijeniti ponekad naštimanom gitarom te svojim visokodecibelnim vokalom pridonijeti stvaralaštvu na području suvremene glazbene umjetnosti. U svojoj audioduhovnoj potrazi nailazi na Rabat. Ostatak članova inače nesklonih bilo kakvim sportskim aktivnostima (djelovali u Patarenima, Rizolima, Problem Child, Alkotest, Komesarima, Southern Alias Trio i još kojegdje) u trenu prepoznaju ovu nesvakidašnju sinergiju sporta i glazbe. Plod ove suradnje rezultirao je izlaskom albuma “PAD” objavljenog na etiketi “Slušaj najglasnije/Listen Loudest” (2018.). Album “Pad”: https://rabat.bandcamp.com/album/pad.

Arhitektura Rabatovih pjesama čvrsto stoji na temeljima energičnog i melodičnog oldschool punk-rocka s povremenim izletima i u druge žanrove, ne odstupajući pri tome od rafinirane garažne zvučne slike koja dominira na njihovim live nastupima.

Početkom 2020.-e, Rabat završava svoj novi studijski materijal kojeg predstavlja u EP formatu radnog naziva “Rock je mrtav”, također pod etiketom barda nezavisnog izdavaštva Zdenka Franjića – “Slušaj Najglasnije/Listen Loudest”.

Kao prethodnicu nadolazećeg izdanja objavljen je single “Rock je mrtav” s istoimenog EP-ja. Ovaj svevremenski evergreen kao i ostatak materijala sniman je u studiju kod Mahe a za mikseve su zaslužni Robert Mahović – Maha i legendarni ex-Psihomodo Popwindmill guitar killerSaša Novak (OHHO Mastering) koji je ujedno i potpisnik masteringa.

Upravni odbor RABAT d.o.o. su: Robert Suevich (vokal, ritam gitara), Robert Mahović (solo gitara), Venko Burčul (bas), Marko Gregoraš (bubanj).

FB: https://www.facebook.com/RABAT-off-700309916777879/
YT: https://www.youtube.com/channel/UC4WeVF1VNj_PhYknnj6mOpA
Bandcamp: https://rabat.bandcamp.com/album/rock-je-mrtav
Soundcloud: https://soundcloud.com/user-681938525
Revernation: https://www.reverbnation.com/rabat5

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *