Kragujevac je Mesto Dobre Muzike

Veterani, sada već kultni domaći punk bend, KBO!, pre trideset godina objavili su pesmu čiji je tekst sastavljen samo od jedne reči – Kragujevac !!! Danas, u vreme koje nas je odvojilo, što od redovnih aktivnosti, što od međusobnog druženja i susretanja po koncertima, ova zanosna i optimistična melodija iz srca Šumadije okupila je preko trideset kragujevačkih muzičara svih generacija. Motiv pesme je isti, a poruka je još glasnija – Kragujevac je mesto dobre muzike !

Razlog da se ponovo naštimaju gitare i nabaci osmeh je jednostavan – svima nam trenutno nedostaje puno toga, ali nas i dalje veže muzika, a dobre vibracije i dobra pesma su tu da nas na neki način podsete da iako smo trenutno odvojeni, da smo ipak i dalje svi zajedno i da mislimo jedni na druge.

Kragujevac je decenijama u nazad grad sa statusom kvalitetne, pop, rock i alternativne baštine, sjajan ambasador Šumadije ali i cele države. Generacijama se prenosi muzika i umetnost sviranja raznih instrumenata.

Poslušajte poruku optimizma koju kragujevački muzičari šalju obradom pesme “Kragujevac” od KBO ! – a posvećenu svom gradu, svima koji u njemu žive, svima koji su u njemu svirali ili išli na koncerte i svima kojima će Kragujevac ponovo ustupiti velike i male bine sa kojih ćemo zajedno uživati u raznolikom programu, družeči se kao i do pre samo nekoliko meseci. Srećan Dan grada !!!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *