Vojvođanski crossover bend Sin Seekas objavio spot za pesmu “Eci, peci, pec (Belyeg)”

Vojvođanski karantin turmiks: distorzija + eci, peci, pec + rap + scream + ska + trubači + mađarica!

Gore navedeni poljmovi se vezuju za muzičku numeru Eci, peci, pec (Belyeg). Seekas je proglašena za najbolju reperku na takmičenju RapID talent organizovanog u Mađarskoj.

Unikatni čvrsti psihodelični zvuk ih je izdvajao od ostalih i privukao simpatiju kritičnog žirija i tako nadmašio više od desetine umetnika i sastava u istoj kategoriji.

Vojvođanski Sin Seekas su čarobnjaci u čijem kotlu se mešaju ska, balkanske melodije, crossover reggae, funk i dancehall. Članovi benda su, osim Senćanske bande opakih, i polaznici Muzičkog Studija Kőbányai, Muzičke Akademije Rotterdam i Cologne. Tekstovi su u većini slučajeva na engleskom, a neki su napisani na mađarskom jeziku.

Bend je imao čast da nastupi na sledećim festivalima ili dešavanjima: Mađarska (Sziget festival, A38 boat, LB27 Reggae Camp), Slovakia (Kc Dunaj), Bosna i Hercegovina (Demo Fest), Srbija (radio B92, Malomfesztivál, DombosFest, Kontra Fest) i delio binu sa izvođačima kao što su Hornsman Coyote, Dubioza Kolektiv, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Ladánybene 27.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *