Fire in Cairo predstavljaju novi video singl

Zagrebački sastav, Fire in Cairo, predstavlja novi singl „Spin My Mind“ uz propratni videospot. Fire in Cairo je četvoročlani indie garage rock sastav. Karakteriziraju ih emotivno nabijene svirke, čvrsta ritam sekcija i vrlo uvjerljiva scenska i vokalna izvedba cijelog benda. Svakako se radi o savremenom rock zvuku obeleženim jasnim autorskim pečatom. Dubravko Jagatić (Nacional), u svojoj je recenziji njihovog prvog albuma, zabeležio sledeću misao:

Sve ono najbolje što nam je ponudila britanska rock scena posljednjih dvadesetak godina, zagrebačka četvorka Fire In Cairo uspjela je upiti i dodati autorski potpis. Njihove su pjesme pitke, zabavne, plesne i skladateljski i aranžerski nadmoćne.

Spomenuti album sniman je u RSL production studiju u Sloveniji, te je celi proces snimanja i produciranja obavio Matej Gobec, učenik Steve Albinia i trenutni producent Laibacha. Osim već navedene, album je primio odlične kritike iz regije ali i ostatka sveta, a dostupan je na svim mogućim platformama za deljenje muzike.

Momci su do sada odradili nekoliko turneja po regiji i Europi, te su pre trenutne krizne situacije u planu bile turneje po Španiji, Portugalu i Italiji. Bitno je zabežiti njihov nastup na Exit festivalu, kao i osvojeno treće mesto na Banjalučkom Demofestu.

Trenutno planiraju snimanje EP-a koji će žanrovski biti nešto drukčiji u odnosu na prvi album, a osim toga su u pripremi još dva projekta, od kojih svaki ima posebnu „notu“ u aranžerskom, stvaralačkom i žanrovskom smislu.

Spin My Mind“ je poslednji singl njihovog prvog albuma, pre prelaska na stvaranje i snimanje novog materijala, ili kako kažu novog poglavlja u životu benda. U svakom slučaju, zagrebačka četvorka ima će mnogo toga za ponuditi ove godine, a iz svega rečenog može se zaključiti da je ovaj band, jedan od perjanica zagrebačke i hrvatske rock scene, kojeg zasigurno čeka mnogo stvari u budućnosti, uz sve što su do sada ostvarili.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *