Irish Stew proslavlja dan Svetog Patrika koncertom u Novom Sadu

Beogradski “irci“, bend Irish Stew of Sindidun, u jeku turneje kojom obeležavaju 15 godina na sceni stižu u Novi Sad sa još jednim posebnim povodom. Koncertom u Domu Kulture u utorak 17. marta, proslaviće zajedno sa vernom publikom St. Patrick’s Day, najveći i najpoznatiji keltski praznik!

Photo: Bojan Stevanović

Koncerti ovog sastava su već tradicionalno poznati po razigranoj atmosferi i nesvakidašnjoj razmeni energije između benda i publike. Od muzike koja tera na đuskanje do emotivnih balada, bend u svom autorskom opusu ima široki spektar muzičkih pravaca koje predstavlja kroz prizmu irske tradicionalne muzike i atipičnih instrumenata za rock’n’roll kao što su violina, frula i bendžo.

Photo: Bojan Stevanović

U Novom Sadu nismo svirali gotovo dve godine, pre svega zbog poteškoća da se uskladimo sa organizatorima koncertnih prostora u Novom Sadu i celom logistikom, iako nas publika konstantno zove. Napokon su se sve kockice poklopile sa Domom Kulture i ovo je idealna prilika da zajednički proslavimo najveći irski praznik ali i povratak među Novosađane. Vidimo se 17. marta!” – poručuju iz benda.

Photo: Bojan Stevanović

U poslednjih godinu dana, bendu se na violini priključila i Ana Đokić Brusić (poznatija kao kompozitor i jedan od osnivača grupe Orthodox Celts) pa je ovo dobra prilika da novosadska publika pored dobro poznatih pesama premijerno čuje kako bend zvuči u novoj postavi.

Photo: Marko Ristić

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 400 din., na dan koncerta 600 din., a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online: http://gigstix.com/sve-ulaznice/6-koncerti/3124-irish-stew-of-sindidun

REZERVACIJE STOLOVA: poziv ili Viber/Whatsapp poruka na 060 600 1875 (svaki dan, osim nedelje, od 16 do 21h).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *