RANDOM NASTUPA PRE ROMANA NERVOSA U NOVOM SADU

Romano Nervoso sa svojim bendom nastupaće u nedelju, 15. marta 2020. godine u novosadskom Domu kulture u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke, a kao predgrupa najavljen je beogradski sastav Random.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 400 dinara, a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima.

Romano Nervoso je italijansko-belgijski sastav koga karakteriše širok spektar muzičkih uticaja odakle su razvili vlastiti stil: spaghetti rock and roll; divlji rokenrol koga sviraju Italijani.

Lider grupe je stekao reputaciju kuma „spaghetti rock“ žanra, poznat je po energičnim i žestokim koncertima, a svirao je kao predgrupa brojnim muzičarima kao što su Johnny Hallyday, Danko Jones, Triggerfinger, Band of Skulls, Skip the Use, Boots Electric, the Datsuns, the Sonics, King Khan & the Shrines i mnogi drugi.

Podršku na ovoj svirci predstavljaće grupa Random. U pitanju je je alternativni rok bend iz Beograda, oformljen 2010. godine. U dosadašnjoj karijeri objavili su dva EP izdanja: Smile & Wave (2015) i Rewind (2016), nezavisni singl “By Myself” (2018), dok je njihovo dugosvirajuće debitantsko ostvarenje Sun Moon Stars predstavljeno prošle godine.

Random je kombinacija više žanrova od panka do alternativnog metala. Njihov zvuk je prepoznatljiv po dinamičnoj ritam sekciji, jakim gitarama i melodičnim vokalima. Iza sebe imaju na stotine klupskih svirki, nastupe po svim festivalima u Srbiji i nekoliko u regionu. Trenutno rade na novom albumu koji će biti objavljen 2020. godine.

Plan nam je inače da se na leto izolujemo i da pravimo novi album. Baš da pobegnemo u selo na par nedelja, u jednu vikendicu, na par nedelja, i da samo to radimo. Da ponesemo opremu, zvučnu kartu, naše pse, odemo u prirodu, sviramo, “džemujemo” po ceo dan, slušamo pesme. Jedan drugačiji sistem rada. Jedva čekamo!“, izjavila je liderka benda Angelina Kačunković.

Postavu benda Random čine vokalistkinja Angelina Kačunković, gitarista Stefan Gaćeša, basistkinja Jelena Mihić i bubnjar Stefan Biljanovski.

Pored novosadske svirke, Random će biti predgrupa Romanu Nervosu i na koncertu u zemunskom klubu Fest koji je na programu 17. marta, a poznata je i kompletna satnica oba nastupa:

21:00 Random
22:00 Romano Nervoso

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *