BelgraDeath fest vol.2 – Indoor extreme metal festival

BelgraDeath fest je indoor extreme metal festival koji ce se odrzati u klubu Božidarac u petak, 20.3.2020. Nastupaće bendovi iz zemlje i inostranstva. Početak u 19:00h, vrata od 18:30h, a ulaz 700 din.

Maim dolaze iz Švedske i sviraju old school death metal po uzoru na Autopsy i stari Cannibal Corpse. Ono sto je zanimljivo je da su neki od bivsih članova iz Maim prešli pravo u švedsku atrakciju zvanu Ghost. Bend na sreću ne liči ni malo na daleko poznatije zemljake a iza sebe ima EP i 3 albuma, od kojih je poslednji “Ornaments of Severity” pravo remek delo i obavezna lektira za sve fanove sirovog old school death metala. Nemojte da dozvolite sebi da propustite njihove prve nastupe u ovom delu Evrope.

Državni neprijatelja broj kec – Nadimač. Sada već legendarni beogradski thrash/crossover sastav, sa 5 albuma i bezbroj live i split izdanja iza sebe, održaće po kratkom postupku jos jednu lekciju iz nejebanjaživesile. Ne trebamo ništa više reći. Metal je rat! 111

Iz Grčke nam na Belgradeath fest dolazi brutal grind death band Incineration – prava poslastica za fanove bendova Pyaemia i Disawoved. Očekujte salve blastova i brutalnih rifova na njihovom premijernom nastupu u Srbiji.

U gomili bendova koja nam se javila sa željom da nastupi na Belgradeath jedan bend se posebno istakao – Ukrainski death metal sastav CRYOGENIC IMPLOSION. Odličan tehnički death metal srednjeg tempa sa uticajima bendova poput Decapitated, koji se na novom albumu polako zaokreće ka disonantnijim vodama i bendovima tipa Gorguts i Ulcerate. Bend postoji od 2007 a iza sebe ima jedan album, nekoliko demo snimaka i singlova a uskoro se očekuje i novi album koji će prezentovati na svom debi nastupu na Balkanu – na Belgradeath Fest vol II. Njihov nastup ne smete propustiti.

Tri godine od poslednjeg nastupa sa Dead Congregation death metal mašinerija  Sacramental Blood ponovo u Beogradu. U sklopu svoje evropske turneje sa Šveđanima Maim, Sacramental Blood dolazi na BelgraDeath fest da predstavi novu postavu i učvrsti krvavu vladavinu demonarhije!

Vreme je da otkrijemo i poslednji bend koji će nastupiti na BelgraDeath festu Vol II. Srpski necro speed kult Terrorhammer već ima iza sebe zapažen album i dva EP-a, a nakon brojnih nastupa po Nemačkoj, Rumuniji, Grčkoj i Rusiji, spremni su da razvale binu i na BGD festu! Pripremite se za čekićanje!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.