Svaki bend je priča za sebe – SoundEdge Skoplje

Liman Crew: U bendu je došlo do nekih personalnih promena, šta se dešavalo u poslednje dve godine?

SoundEdge: Od samog početka SoundEdge je zamišljen kao projekat za saradnju sa različitim umetnicima. Posle prvog albuma, koji je je snimljen samo sa jednom vokalistkinjom, osetili smo potrebu za promenom, koja bi trebalo da unese novi dah u našem izražavanju i da dotakne novu kategoriju slušalaca. U tom smeru, u poslednjih godinu dana  napravili smo izmenu i uveli model da svaku kompoziciju zaokružimo kao poseban projekat, u koji su uključeni razni ljudi. Počevši od vokala do specijalista, koji su na različite načine pridoneli vizuelizaciji utiska. Godinu smo počeli saradnjom sa pevačem Argusom Vladimirom Zakovim, dok na sledećem singlu “Den i Nok”  vokalne linije je donela Zoe. Naša poslednja kompozicija nosi naslov “Sami sme” i na njoj vokalno se predstavlja Renata Arizanova.

Liman Crew: Šta se dešava sa drugim albumom i u NS-u smo dočuli da se spremaju neki zanimljivi projekti?

SoundEdge: Naš prvi abum je snimljen u specifičim uslovima i sa puno emocija, kako dolikuje prvencu. Sada naša produkcijska nezavisnost (sve nove pesme su snimljene i produkovane u SoundEdge studiju) omogućava nam drugačiji pristup. Svaka pesma pokazuje naše kreativno stanje u datom momentu i svaka pesma je priča sama za sebe, normalno sa našim upečatljivim pečatom koji se provlači kroz sve kompozicije.

Odlučili smo se i za različit način promovisanja pa smo dosad promovisali video zapisima pesme “Znaj“, “Možam za nas“, “Ne e cela vistina“, “Deni i nok“, “Svet” do “Sami sme“, koji su već poznati makedonskoj pa i široj publici.

Liman Crew: Kako je raditi sa Aleksandrom/Simeonom/Renatom?

Simeon: U teko moje dugododišnje prisutnosti na makedonskoj sceni sarađivao sam sa različitim bendovima i muzičarima. Timski posao nije nešto novo. Tražim mnogo i trudim se da dajem mnogo mojim saradnicima. Sigurno znam da budem težak, pošto imam tačnu viziju oko toga šta želim da postignem i mislim da  sam stalno otvoren za  nove predloge i ideje. Volim da radim sa energičnim i kreativnim ljudima i moja sreća je što sam u momentu okružen takvima.

Aleksandar: I lako i teško. Lako je pošto trebaš raditi sa ljudima koji vole stvarati, koji daju sebe u tome, koji  ne staju, koji guraju napred i sebe i tebe. Teško je pošto bi trebalo usaglasiti kreativne energije, želje, ideje, pa i ukuse. Uživam u naporu kad treba zajedno da  prođemo sve detalje, kad moramo da čujemo svaki tren pesme hiljadu puta, kad treba da čujemo svaki mogući mix na svim mogućim audio čudima. I divno je kad se nešto završi i kada možemo fino se opustiti i biti srećni i zadovoljni u slušanju zajedničkog stvaranja.

Renata: Odlično je!!!. Kao prvo, došla sam u bend i primili su me otverenog srca u njihovim svetu muzike i u onome što su gradili i dali mi priliku da dalje produžimo zajedno sa strpljenjem i ljubavlju, sa posvećenosti, sa verom u mene, što je meni donelo puno motivacionog entuzijazma. Ideje i pesme klizaju sa punim poštovanjem onome što ja radim. Najviše volim kreativnu slobodu, što svako posebno ima i kako se na kraju to uklapa u jedan zajednički svet,  imajući u vidu kako smo svi posvećeni detaljima. Brzo sam naučila uživati u takvom radu I davati  I pružati naljbolje od sebe.

Liman Crew: Beograd, Novi Sad, festivali, leto?

SoundEdge: Da, da, da, nadamo se da se tamo vidimo i u Skoplju svakako.

Liman Crew: Svet bio bolje mesto…?     

Simeon: Mislim da čovek prvo mora dobiti bitku sa samim sobom. Negativne emocije i ego čine nas da budemo zatvoreni i nekreativni, a to se odmah vidi i prepoznaje posebno kod publike. Podela stvari treba da bude isključivo na našoj percepciji za lepo i ružno. A percepcija je jako subjektivna stvar.

Aleksandar: Bio bi kad bi svi više verovali u sebe i kad bi znali kako dati drugima ono u šta oni veruju. Kad prestanemo da se plašimo padanja i pogleda drugih i kad to shvatimo kao normalna stvar onda smo pravi  bez predrasuda i stereotipa.

Renata: Svakako moramo bidi empatičniji prema sebi i drugima. Moramo naučiti razliku između važnih stvari u životi I distrakciju. Moramo znati  da smo vredni svojih ideja i snova i da smo moćni ostvariti ih, više unutra, a manje se interesovati za ono što se izvan dešava. Svakako moramo više slušati nego pričati I da naučimo izlaziti iz komforne zone.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *