Doom All Over Kragujevac Vol. 2

Doom All Over Kragujevac Vol. 2. Održaće se u Kragujevačkom Domu Omladine po drugi put, 22.02.2020. Ovog puta dve godine nako prvog i više nego dobrog izdanja ovog mini festa. Inicijativa za organizaciju ovakvog tipa mini festa došla je s željom da pokušamo da održimo “Underground” scenu i ljudima predstavimo bendove koji sviraju malo popularne žanrove kod nas. Na prvom izdanju imali smo dva Doom Metal benda i jedan Grunge bend. I ovog puta, imaćemo, dva Doom metal benda i jedan Black/Thrash metal bend. Nadamo se da će svako naredno izdanje ovog događaja biti bolje od predhodnog.

Bendovi koje ćete imati priliku ovog puta da čujete su:

Madvro – Doom/Stoner MetalSmederevo
Madvro nastaje 2014. godine i prvu postavu čine ex Iskon i Dark Dream članovi, braća Milan (bubnjevi) i Ivan Janjić (gitara i glas), kojima se pridružuju Dragan Nikolić (bas) i Nebojša Đorđević (gitara). “U ovoj postavi snimamo dva demo snimka i krećemo sa snimanjem prvog albuma “Invocation of High Wizard“, inspirisani starom školom doom metala, sa primetnim uplivima malo mlađeg stoner/doom zvuka, pokušavajući da ostavimo neki lični pečat. U ovoj postavi, sviramo dosta svirki u gradovima širom Srbije. Po završetku snimanja, bend prvo napušta Dragan, a zatim i Nebojša. Album je izdat kao kasetno, a od skorije i kao CD izdanje, posredstvom DIY Librarion Records-a. Na mesto basiste zatim, dolazi Vladimir Stojanović i u ovom sastavu krećemo da se razvijamo u malo drugačijem pravcu. Rezultat svega toga je singl “We Worship“, na kom nam se pridružila i Milica Janjić (Iskon, Dark Dream), kao stalni član, a koji je ujedno i najava novog albuma. Singl je takođe realizovan na CD-u od strane Librarion-a.”

Riverroth – Black/Thrash MetalNovi Sad
Riverroth je Black/Thrash bend iz Novog Sada.Bend je nastao 2015 godine i do sada ima 2 EP-a i jedan singl iza sebe. Infernal Thrashing snimljen 2017-e i posle njega bend kreće sa malo izmenjenom ekipom da promoviše EP po svirkama.Bend nastupa na ZLO festu i par dana nakon toga snimljen je i prvi single “Thunderdevil” u Piknik studiju. Drugi EP “Manifestation Of Dark Arts” snimljen je 2018-e U Inđiji u studiju Vortex, snimljen je i spot za pesmu sa ovog EP-a “Horned Skull Cult“. Riverroth iste godine nastupa na Explosive stage-u EXIT festivala i na Taunus Metal festivalu u Frankfurtu.

Invisible Hate – Heavy/Doom MetalKragujevac
Invisible Hate je Heavy Rock/Doom metal bend iz Kragujevca. Bend je nastao u maju 2017. godine. Za svo vreme postojanja, bend često ima probleme s promenom članova i nekoliko dužih pauza, ali nakon malo manje od godinu dana, postava je ustaljena. Bend uveliko radi na prvom albumu, nekoliko pesama koje će se naći na njemu premijerno će biti odsvirane na Doom All Over Kragujevac Vol. 2.

UPAD : 250 RSD (na ulazu)
Kupovina karata podržavate scenu i bendove!

Gledamo se i družimo uskoro. DOOM ON!!!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *