Tarantino i De Niro u “Mladosti” – Subotica

Posle 10 dana ića i pića, atomskih detonacija i maratona “Sam u kući” (u Srbiji poznatih kao praznici), odlučio sam da je dosta bilo izležavanja i da je vreme da se pokrenem. Prvi koncert u 2020-oj posećujem, ni više ni manje, nego na severu, u Subotici. Klub “Mladost” je ovaj put otvorio svoja vrata bendovima u usponu, novosadskom “5 minuta slave” i beogradskom “Navy ne obećava“. Koncert je počeo nešto kasnije nego što sam navikao (čak u pola 12) ali to nas je samo još vise razbudilo za energije koja ne manjka ni jednom ni drugom bendu.

Pms-ovci su udarno započeli vece sa “PMS u kući” a nastavili dalje sa autorskim stvarima što sa demo što sa prvog albuma.  Najnoviji singl “Anti-eko” još bolje zvuči uzivo nego na snimku i pitanje je vremena kada ćete je čuti u nekoj ekološkoj kampanji ili možda reklami. U razgovoru sa njima sam saznao da rade punom parom i da će već u petak beogradska publika u “Problemu” moći da ih čuje.

Kombinacija ova dva benda na istom događaju se pokazala kao stvarno dobar recept za provod. “Navy” je ispratio a zatim i nastavio talas zezanja koji je PMS pokrenuo. Pored standardnog repertoara, odsvirali su nam i još neobjavljenu “Svi gledaju u nju” i sudeći po reakcijama publike, čeka nas još jedan super hit poput “Tarantina” od ovih likova. S tim u vezi, želim im da je što pre snime i objave!
U jednom od ranijih izveštaja sam napisao da mi tek ponekad liče na bend kada sviraju ali izgleda da su u međuvremenu poradili na sebi i sada idu ka tome da budu The Bend. Slično PMS-u, čeka ih još dosta svirki u skorije vreme, pa ispratite na društvenim mrežama gde ih možete čuti.

U svakom slučaju, bolji izbor za prvi koncert nisam mogao napraviti (sem možda…ma nema veze)!  Za one koji će možda po prvi put tek otići u Mladost, preporučujem semafor (samo tako kažite na šanku) ili za one koji nisu znali da takvo piće postoji tamo. Kao i do sada, obavestite nas o svirkama koje vas interesuju i želite da ispratimo a isto tako i bendovima o kojima želite da čitate. Do sledeće svirke….

Vuk

P.S: Puno hvala Vanji koja je svojim fotografijama moje reči pretvorila u slike, a slika govori više od hiljadu reči.

 

You may also like...

2 Responses

  1. Sipaaaaj says:

    Navy je ok bend. Fali malo vise objektivnosti za PMS, izvinjavam se, Atheist rap u pokusaju.

  2. Pančevac says:

    Takođe delim mišljenje sa Sipaaaaj. Previše favorizovanja pet minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *