G.R.I.M.M spotom za pesmu „Ana“ najavljuju i njihov debi album „Gorko ritmički izuzeci masovne manipulacije“.

G.R.I.M.M. spotom za pesmu „Ana“ najavljuju i njihov debi album „Gorko ritmički izuzeci masovne manipulacije“.

Žanrovski sebe klasifikuju pankom jer se misaono najviše poklapaju sa njim. „G.R.I.M.M.” (Gorko ritmički izuzeci masovne manipulacije) je skup pet osoba koje zaista veruju da svojom beskompromisnom muzikom mogu da utiču na okruženje. U našoj regiji trenutno estrada vuče konce, a jedini odgovor koji poznaju jeste da se tome suprotstavimo svi zajedno. Kao jezgro pank ideologije, energija i društveno angažovani tekstovi su bedemi njihovog rada. Prilike da pokažu šta mogu i hoće se pojavljuju zaista retko i zbog toga smatraju da javljanje webzinima, portalima, forumu itd.. može biti dobra prilika da se to promeni.

Formiranje benda počelo krajem 2016. godine. Ideja za sami nastanak jeste stvorena saradnjom između Svetozara Mojića (gitara) i Nikole Mićića (bubnjevi) koji su sa namerom da se bave socijalno angažovanom muzikom pozvali Marka Ilića (vokal) i odlučno formirali prvobitni sastav benda G.R.I.M.M. Tročlani sastav se posvetio stvaranju autorskih pesama na samom početku. Ubrzo će im se pridružiti Pavle Mitrović (gitara) i Dejan Tomić (bass gitara). Sa ovom postavom nastupali su na lokalnim manifestacijama i napravili prve korake renesanse panka u svojoj regiji.

U avgustu 2017. G.R.I.M.M. će se oprostiti od Marka i poziciju vokala preuzima Dejan. Ova uspešna, ali i nepotpuna, formacija opstaje sve do novembra, kada će bas gitaru preuzeti Mihajlo Mršić. U januaru 2018. su snimili svoju prvu pesmu („Ponekad uzmem dah“) u studiju „Road“ u Novom Sadu. Nakon nje je sledio i duži niz pesama koje su trenutno planirane da čine njihov prvi studijski album.

Na Velikogradištanskoj gitarijadi u avgustu 2018. osvojili su treće mesto. Ova ekipa (Dejan, Svetozar, Pavle, Nikola i Mihajlo) veruje da muzika krije jedno mnogo dublje i ozbiljnije značenje koje u današnjem svetu ostaje zanemareno. Tekstovi koji obrađuju ozbiljne, aktuelne teme o kojima se danas uglavnom ćuti, predstavljaju kičmu svega onoga što ovi momci rade uz energiju na nastupima koja im je takođe u centru pažnje.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.