Za koji dan… Svi u Dom, svi na žur, pozivaju vas 5MS & SPRŽ!

Sprž i 5 minuta slave vas pozivaju na drugu zajedničku svirku u dom b-612. Svirka je zakazana za 29.11.2019. Start 21:30, upad: 200din

Sprž je pank rok bend iz Šapca. Javnost je imala priliku prvi put da ga čuje na proleće 2012. godine. Od nastupa bi istakli one gde su bili predgrupa Rambu Amadeusu, Nikoli Vranjkoviću, Let 3, Deci loših muzičara, Atheist Rapu i mnogim drugim poznatim imenima sa ovih prostora. Gostovao je na lokalnim stanicama i televizijama, kao i na Radio Beogradu 202. Prvi singl objavljuje 2015. kog čine pesme “Bori se!” i “Nema vremena za bežanje”. U 2016. godini se plasirao u finale RTS takmičenja Bunt Rok Festival (10 najboljih neafirmisanih bendova u Srbiji). Takođe, dobio je priznanje Stereo Art Magazina za jedan od najznačajnijih demo bendova iz regiona koji su obeležili 2016. godinu. U januaru 2018. bend objavljuje svoje prvo EP izdanje od 5 pesama. Bend u poslednje vreme vredno radi na novom materijalu i promoviše ga uglavnom na klupskim svirkama.

Novosadski bend “5 minuta slave” nastao je 2014. godine, kao rezultat zajedničkog odrastanja članova grupe. Muzički nedovoljno potkovani, u samom početku, svirali su obrade. Vremenom se sve više okreću autorskim stvarima i svoj prvi demo album pod nazivom “5 minuta slave” objavljuju početkom 2018. godine.
Nastupima tokom iste, bend je aktivno promovisao svoje pesme na festivalima i klubskim svirkama. Zapaženije nastupe su imali sa svojim uzorima, Atheist Rap-om,Prljavim inspektorom Blažom i kljunovima, Love Hunters-ima, a svirali su i sa Ritmom Nereda, Elvisom Jr Kurtovichem i Mortal Kombatom. Prvi studijski album ove četvorke pod nazivom “PMS u kući” je izašao 1.septembra a uskoro će nas obradovati i prvim spotom. O nastupu sa Spržom iz Dom-a B612 se i dalje priča!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *