BEZ DOMA NIKO – Benefit svirka za “Novi Sad ZA Krov nad glavom”

Drugarice i drugovi, komšije i sugrađani, Novi Sade!

Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad vas poziva na benefit svirku “Novi Sad ZA Krov nad glavom“, u petak 8. novembra u Crnoj kući.

Uz nas su stali novosadski bendovi:
The BOMBER
Still Bleeding
DISTORZIJA MOTORNE TESTERE

Kupovinom karte od 300 dinara podržavate rad Združene akcije. Osim da pomognemo porodicama kojima prete iseljenja ili su već iseljene, sredstva su nam trenutno najpotrebnija za sudske sporove. Zato što smo branili porodice od iseljenja, dobili smo krivične i prekršajne prijave. Kao što vidimo, nadležne institucije su vrlo ažurne kriminalizujući solidarnost, ali trome i nezainteresovane kada je potrebno procesuirati napadače na naše članove Mihajla i Marka.

Solidarno uz nas su stali i drugovi iz AFA Novi Sad, na čijem ćemo festivalu Ulice protiv fašizma #19, već sutradan 9. novembra, u 18h biti gosti sa filmom “Siromašni napolje“. Dođite na projekciju i diskusiju, a nakon toga i na još jednu svirku na kojoj ćete čuti: LAZY CLASS iz Varšave, BAMWISE iz Zagreba, beogradski bend Bronze i Pestarzt iz Sombora, i nakon četiri godine pauze novosadski bend The Bayonets.

Združena akcija “Krov nad glavom” je samorganizovani kolektiv koji ujedinjuje ljude u borbi za pravo na stanovanje, nastao 2017. godine. U Novom Sadu ogranak postoji od prošle jeseni, tako da je ova svirka i prilika da proslavimo prvu godinu lokalne borbe. Pored novosadskog i beogradskog, ove godine je pokrenut i subotički kolektiv. Aktivno se zalažemo za zakonsko rešenje kojim jedina nekretnina koja je u funkciji doma ne može biti predmet prinudnog izvršenja. U toj borbi nastojimo da vršimo pritisak na sve one institucije i pojedince koji učestvuju u prinudnim iseljenjima. U dosadašnjoj praksi, Združena akcija sprečila je više od dvestotine iseljena. Zalažemo se za hitnu promenu Zakona o izvršenju i obezbešenju, ukidanje izvršitelja, zakonsku zaštitu jedinog doma, ali i veća ulaganja države u stambenu politiku. Svaki čovek ima pravo na dostojanstven život, a to znači da niko ne sme biti gladan i bez doma, nikome ne sme biti uskraćen pristup obrazovanju i zdravstvenim uslugama!

Ukoliko delite naše vrednosti, pozivamo vas na solidarnost sa ljudima čiji su domovi na meti izvršitelja, i sa našim članovima. Dođite na svirke i projekciju filma. Kupite našu majicu ili bedž. Slušajte dobar punk i hardcore. Priključite se borbi. Zabavite se. Upoznajte nas.

Bez doma niko!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *