“Fear Inoculum” dugo očekivani album benda Tool – Recenzija

Koliko je moćan Tool, vidimo čak i posle 13 godina, kada 4 ludaka, koji vole čudne tekstove o strahu, pročišćenju, skoro obore jednu pop zvezdu sa globalne top liste. Početkom avgusta, enigmatični prog-metalci su, konačno, napravili ceo katalog na streaming platformama po prvi put. Svaki njihov album je među prvih 10 na iTunes-u, dok je ,,Sober’’ postao najpopularnija pesma posle ,,Boyfriend’’ od Arijane Grande. Bend je shvatio da moraju da održavaju korak sa vremenom, ali i dalje ubacuju neke antičke zvukove.

Drugačiji je svet kome se vraćaju, ali njihova peta ploča isplivava na površinu u dobu punom distrakcija. Samo jedna od njihovih pesama je ispod 10 minuta, ,,Chocolate Chip Trip’’. Ostale pesme su poput čini, moćnih vrtloga rifova koji pokušavaju da nas povuku za sobom. Mnoge se drže odlične prog tradicije 7/4 tajminga, hipnotizujući efekat dok pokušavaju da nadjačaju Tora u borbi čekića.

Tool, kroz ritmove i poliritmove, želi da nas ubedi da probudimo našu primitivnu stranu, obojimo naša tela i igramo oko vatre.

To je verovatno tako zbog toga što Fear Inoculum govori o starenju i relevantnosti. Čini se kao da je Tool teturajući džin, čija svrha nije poznata.

Ovo nije daleko od istine. Fear Inoculum je album koji pokazuje da članovi benda nisu samo nekakva rok relikvija, već majstori zvukova metala. Ukoliko je smak sveta blizu, bar znamo njegov soundtrack.

Ocena 4/5.

Slike uzete sa interneta.

You may also like...

1 Response

  1. Zero21 says:

    Kakva je ovo recenzija?
    Ko god da je pisao, neka se spremi bolje sledeci put.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *