Frka Ni Oko Čega

Drugi dan Opensovog Youth Fair-a doneo nam je još jedno veče žive svirke na Trgu. Za novosađane su sinoć svirali “Plavi ptičić“, “Ničim izazvan” i “Nipplepeople“. Novosadska rokenrol supergrupa “Plavi ptičić” sinoć je napravila lepu uvertiru za nastavak večeri. Obrade rok hitova 60ih u izvođenju ovih sjajnih muzičara stvarno zvuče vrhunski. Zanimljivo je i da im se na bini u jednom trenutku priključila i Supernova Tisa Lekić i ovim putem bih zaista pohvalio vokalne sposobnosti mlađane Tise. 45 minuta kvalitetnog programa a za sve koji su propustili, imaće priliku da ih čuju 15og avgusta gde će u organizaciji SKC Novi Sad održati koncert na Brod Teatru (obeležavanje pedesetogodišnjice Woodstocka).

Ničim izazvan” je bend koji sam slučajno otkrio kad i svi otprilike, kad sam čuo “O tebi“. Od tada sam ih nebrojano puta slušao što na većim što na manjim binama i moje poverenje ni sinoć nisu izneverili. Vesela ekipa na čelu sa Bojanom i Borisom juče nam je premijerno izvela pesmu “Ajde dođi da popraviš stvari” i vec na prvo slušanje mislim da će biti hit. U nešto više od sat vremena nastupa publika je pevala i igrala a ništa manje razigrana nije bila ni ekipa na bini i aplauzom i smehom smo pozdravljali sve duhovite najave pesama. Baš je gotivna bila opšta atmosfera! Definitivno ne postoji scenario gde se ja loše provodim na “Ničim izazvan“!!

E sad… Treći nastup večeri, razlog zbog kojeg je naslov takav kakav je i nešto za šta nikada ne bih rekao da će me razočarati… Nipplepeople.  Bend koji na YT slušam od 2011, čijem lajv nastupu nikada sve do sinoć nisam prisustvovao. Nedavno su bili u “Gerili” i živ sam se pojeo što na vreme nisam sebi obezbedio kartu. Masa se neznatno smanjila ispred bine što sam ja sa osmehom dočekao jer sam  mogao iz prvog reda da ih slušam. Kako sad to opisati…

Već sa prvim taktovima prve pesme, nekako mi u oči (a i uši) upada to da je scenski nastup ovde preči nego kvalitet samog izvođenja. Efekti korišćeni u stvaranju samih pesama uživo jako dolaze do izražaja i za razliku od objavljenih verzija na YT jasnije se primeti koliko je glas dorađen. Po meni, andergraund aj di dzej video. Pesma koja je svakako izazvala najveću frku u publici je “Frka” u kojoj nisam mogao do kraja ni da uživam jer ju je sam dvojac više puta isprozivao pre izvođenja da mi se više nije ni slušala. Ja razumem da bendovima vremenom dosade pesme koje su ih plasirale u masu i postale simbol njihovog stvaralaštva ali konstantno govorenje publici “Sad će “Frka”, pustite nas još malo da sviramo sentiše” i “Biće “Frka” bar 3 puta” je po meni bezobrazno.

  1. Pre svega na taj način prozivaš ljude koji su tu došli baš zbog te pesme (što i nije toliko loše,zamisli da nisu došli?).
  2. Ljude koji su došli sve da odslušaju odbijaš stavom koji jasno govori da tebi i nije stalo do publike.
  3. Pljuješ po pesmi koja te je i dovela tu gde si.

Scenski nastup kao takav mi i ne smeta toliko koliko sve gore navedeno.  Dvojac pod maskama koji skače po sceni i sam za sebe pravi show, bez osvrtanja na publiku koja je tu zbog njih i sa kojom se ni ne trudi da ostvari kontakt više nema jednog fana. Mene. Hvala za par gotivnih večeri uz vaše pesme preko YT-a, više se necemo ni tamo sretati. Srećno u daljem mixanju muzike.

Vuk

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *