Death/black metalci KOBOLD izdali su novi album pod nazivom “MASTERPACE”

Kobold je snimio novi album u sasvim novoj postavi sa Markom Stefanovićem na bubnju i Stefanom Stanojevićem na bas gitari, iz požarevačkog benda Grobdanište, koji donose nove muzičke uticaje. Album karakterišu uplivi death, black i prog metala, duže pesme, kompleksniji aranžmani i deonice, apstraktniji tekstovi i eksperimentalni pristup. Album je po uzoru na svog prethodnika produciran kao „živi garažni usnimak benda“, sa što manje tejkova, bez edita, bez nasnimavanja nemogućih deonica u kontekstu tročlanog sastava i bez nasnimavanja dodatnih slojeva traka osim onih najosnovnijih.

Dakle u pitanju je sirov usnimak benda, bez farbe, onakvog kako zvuči u datom momentu. Proces snimanja albuma se može videti u „Studio Report“ videima na kanalu benda. Ime albuma „MASTERPACE“ predstavlja u suštini izmišljenu reč koja označava „najveću moguću brzinu“ što se odnosi s jedne strane na pristup muzici, gde je svaki muzičar pogurao svoje sviračke sposobnosti do apsolutnog maksimuma, a s druge strane se odnosi na tekstove koji dočaravaju neurotičnost današnjeg sveta vođenog motivima „brže, bolje i jače“, koj svakim korakom ka gore, srlja ka dole u svoju neminovnu propast.

Album je objavljen 1. jula 2019 godine kroz pomenutu izdavačku kuću IBDC i propraćen je za sad sa tri DIY muzička videa i još četiri u najavi. Dakle po jedan video za svaku pesmu na albumu. Za omot albuma je odgovoran „Ezoterikus“, a za slike benda Jovan Mihajlović.

Album je dostupan na Youtube, Bandcamp i Soundcloud servisima u svojoj celosti od kojih je BANDCAMP definitivno najkvalitetnija platforma za slušanje.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *