Novi Sad i Maribor, dobar mix za dobar petak

Volim svirke petkom. Petkom sam ja, baš ja. Dolazi vikend, legitimno je napiti se (a i ne mora) i uvek, ako negde u nečemu preteram pa Bože moj, sutra je subota, ima vremena, popraviću utisak. Sinoćni petak me odveo pravo u CK13, na jednu dooobru punk-rok svirku. S vrata već uviđam da će ovo biti jedna intimnija atmosfera, nas malobrojnih i bendovi i pomalo mi je žao, jer su sinoćne zvezde večeri stigle čak iz Maribora! Novosadski PMS (“5 minuta slave“) su, kao pravi domaćini, stigli malo ranije i sačekali goste u dvorištu (koji zbog gužve na granici zamalo i da ne čujemo).

Na samom početku svirke “PMS“-a pojavljuje se skoro cela ekipa NPZ-a, a to uvek obećava dobar provod. Plus,jedna od retkih prilika da se sretnu u tolikom broju sem ako nisi na njihovoj svirci. (Paja fali,standardno). E to se zove podrška! Sam event, čini mi se, nije bio dovoljno izreklamiran… “5 minuta slave” je pokidao i napravio super uvod za “V okovih“. Posle 100 godina smo opet bili u prilici da čujemo uživo “Sponzorušu” i “Dok sat kuca tika taka“. Na prethodnim svirkama (Prvomajski uranak i Zmajeve dečije igre) prosto nisu mogli sebi da dopuste te “slobodnije” tekstove.

Vid, kome je ruka povređena iz još uvek nepoznatih razloga, sinoć je pevao bez gitare i to je čitavom nastupu dalo jedan šaljivi ton, s obzirom da je imao “viška” vremena da dobacuje sa bine. Na udaru provokacija se našao i Davor, ali isto tako je dobio i zahvalnicu, što znači da je on “krivac” što ovi sjajni momci dele prostor sa slovencima. Ivan ,kao i uvek, sjajan, gitarista bez mane. U sat vremena svirke staje i par obrada te i zanimljivo izvođenje “Perspektive” od Sars-a i pozivanje Olivera i Davora da se popnu na scenu. Na bini je bio i jedan ventilator koji je dobro radio svoj posao, s obzirom da se momci nisu znojili koliko ekipa na našem benefitu. Podsetili su nas da sviraju i danas, u Bačkom Petrovcu i sutra, u Elektro školi.

Na red dolaze i gosti…

Ekipu “V okovih” čine 4 člana i jedna klasična postavka instrumenata, gitara, bas gitara, bubanj i vokal. Na početku napisah odakle nam stižu, iako su putovali čak devet i po sati, vrlo su se raspoloženo i energično popeli na binu. Pevaju na slovenačkom i engleskom. Nastup su započeli autorskim “Odpri oči“, a potom su odsvirali i svoju “Rusiju“.

Nastavili su u istom ritmu. Vrlo su uvežbani, a ono što mi se najviše dopalo kod ove četvorke jeste bubanj. Baš je bio moćan! Prvi put čujem ovaj bend i stvarno su mi se dopali. Set listu od 20 pesama na kraju su dopunili sa još 2 pesme, poslednja za sinoć je bila “Anywhere“. Ono što ovim momcima zameram jeste mali broj videa na YT kanalu jer nisam bio u mogućnosti dobro da se pripremim za njih. Malo samo da porade na tome i biće sjajno. Nadam se da će opet svratiti u NS, stvarno dobro zvuče i svakako ću doći da ih podržim! I valjda nisu imali “sreće” kao sinoć sa granicama u povratku.

Vuk

Galerija:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *