“Larska čiji zvuk ruši napuštena fabrička postrojenja iz socijalističkog perioda” – Andrea Kane

Prvo zvanično i dugo očekivano izdanje, grupa Larska predstaviće kragujevačkoj publici u bašti Doma omladine uživo poklon-koncertom 14. juna 2019 u 22h.  Album pod nazivom “Can’t Steal It” je na CD formatu / izdavač: Dom omladine Kragujevac.
Izdanje će se naći i na digitalnim platformama kao što su bandcamp (https://larska.bandcamp.com) gde će biti moguća opcija digitalnog preuzimanje albuma kao i mogućnost poručivanja fizičkog cd izdanja na kućnu adresu (ili direktinom kontakt-porukom na fb strani https://www.facebook.com/larskaband/)
Muziku Larske možda najbolje opusuju reči mladog novinara i posvećenog slušaoca: ”bend iz Kragujevca Larska čiji zvuk ruši napuštena fabrička postrojenja iz socijalističkog perioda” – Andrea Kane

Citat, direktno povezan i sa realnim izgledom današnjeg Kragujevca koji počiva na ostacima nekada velikog industrujskog grada. Ovim povodom bend je za koncertnu promociju spremio i iznenadjenje. Scenografija, tematski inspirisana i povezana baš sa izgledom omota albuma koji je nastao kao posledica svih dešavanja i doživljaja sredine u kojoj bend živi i stvara, dizajn potpisuje Luka Stoisavljević.

Kraća biografija benda:

Larska – Luka Stoisavljević – bas i vokal • Dušan Lazić – bubanj • Duško Jovanović – bas / kragujevački trio koji kombinuje različite uticaje (stoner/grunge/psych/desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare. Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70ih i 90ih (Floyd/Kyuss/Melvins/Sabbath/AIC/Nirvana), no Larska uspeva da dokazanim formulama doda lični pečat, a uz svež i drugačiji pristup u startu ostvari i zapažena učešća na festivalima za demo a kasnije i afirmisane bendove (2016. pobednici BARF-a, 2016. i 2017 finalisti Bunt rok festivala RTS – III mesto i nagrada za najboljeg instrumentalistu festivala, Demofest, Arsenal fest, ŠLF, D.U.K..)..

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *