Humanitarni turnir u basketu 3 na 3 „Igrajmo za Dečije selo“

Humanitarni turnir u 3×3 basketu održan je u subotu, 01. juna 2019. godine, sa početkom u 11h, u organizaciji Međunarodne komore mladih Junior Chamber International (JCI Novi Sad), sa ciljem prikupljanja sredstava za pružanje mogućnosti dodatne edukacije dece iz SOS Dečijeg sela „Dr Milorad Pavlović“ Sremska Kamenica.

JCI Novi Sad prepoznao je potrebe mlađe i starije dece Dečijeg sela za dodatnom edukacijom i uključivanjem u sportske aktivnosti, kako im obezbedili lepšu i bolju budućnost. U skladu sa pravilima i potrebama ove ustanove, prikupljena sredstva usmerena su na pohađanje stručnih kurseva za decu, korisnih na njihovom putu ka osamostaljivanju, kao i na nabavku edukativnih igara i materijala za radionice koje se sprovode u okviru redovnog programa. Cilj projekta je da se kroz druženje i sport animiraju društveno odgovorne kompanije i građani koji su u prilici da podrže ovu akciju i koji prepoznaju njen potencijal.

Na turnir se odazvalo 12 ekipa, ali nažalost zbog lošeg vremena i obilnih padavina cela organizacija morala je biti pomerena u OŠ “Jovan Jovanović – Zmaj” Sremska Kamenica.  Ekipe su bile podeljene u tri grupe po četiri ekipa.

Rezultati:

Polufinale i finale:

Pobednici turnira su NIS-ovi bušači, vicešampioni Shrek i Ruteri, a u borbi za treće mesto HTEC je savladao VIVIFY IDEAS.

Liman Crew je prepoznao potencijal ovog humanitarnog događaja i želja nam je bila da damo svoj doprinos u organizaciji, a najmanje što smo mogli je da jednog od Naših fotografa stavimo na raspolaganje ekipi JCI Novi Sad i da događaj ovekovečimo profesionalnim fotografijama. Takođe, mali izveštaj sa događaja se podrazumeva jer je na terenu bilo mnogo mladih koji prate scenu, između ostalih primetili smo pevača Norveške šume, Gorana Prijića.

Želeli biste da date svoj doprinos, možete  uplatiti donaciju prema Vašem izboru:
Primalac: JCI Novi Sad
Tekući račun: 340-0000000027416-35 (Erste banka a.d. Novi Sad)

Galerija:

« of 2 »

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *