HC, Punk, Metal Mix – Uspešna kombinacija Rebuild Collective-a

Ekipa Rebuild Collective-a je još jednom pokazala i dokazala da više žanrovskih bendova mogu nastupati zajedno. Povod ovog koncerta je bilo gostovanje jednog od najmoćnijih evropskih HC bendova Risk It! Zbog radova koji se i dalje dešavaju oko SKCNS “Fabrika” i ovoga puta svoj prostor ustupila je ekipa iz CK13 (mesto sa odličnom atmosferom i zvukom – prim. ured.). Svirka je zakazana za 21h, što je i ispoštovano.

Prvi na binu, poput topovskog đuleta, izleteli su u okrnjenom sastavu Riverroth (krenete li da svirate na svakih par nedelja u NS-u bićete kao AV – prim.ured. 😀 :D), najmlađi član i gitarista je izostao iz tehničkih razloga, “Otišao sa vaspitačicom na ekskurziju u obilazak Zoo vrta na Paliću” 😀 😀 :D. Ekipa, kao i uvek, sjajno usvirana i voljena od strane najmlađe publike i po kojeg “kepeca“. Za 30-tak minuta koliko je trajao nastup napravili su najavu za “haos” koji će kasnije nastati.

Posle kratkotrajnog predaha i ispijanja pive da se povrati energija koja je utrošena na binu, izlazi relativno mlad bend pod nazivom Mind Prison koji nam dolaze iz Kragujevca. Ovo nije prvi susret LC ekipe sa bendom, već smo ih slušali prošle godine u Subotici na HALLOWEEN MASSACRE FEST-u. Sam početak nastupa krenuli su uvodnom temom pesme Punishment od Biohazarda, da bi u nastavku napravili totalni kolaps u “saobraćaju“. Ludnica, haos, šutka, letenje satova, telefona, ruku, nogu na sve strane. Samo najhrabriji su uletetli u vatru, a bilo ih je poprilično.

Risk It!… Moj prvi susret sa bendom i totalno su me ostavili u knockdown-u. Ne slušam, ali rado idem na HC svirke i iskreno uživam u energiji koju bendovi ostave na bini i podele sa publikom. Momci su razvalili svojim nastupom, da sam morao u jednom momentu begati u backstage koliko je publika izgarala u “igranju” i uživanju u njihovom nastupu. Prosto neverovatno kako za 40-tak minuta možeš više pokazati nego na nekim nastupima koji traju po par sati.

Na kraju kao šlag na tortu, stara bečejska street punk garda Fiskalni račun. Malo i publika da dane dušom i na miru ispija svoju pivu. “Derani” su prezentovali svoj album prvenac pod nazivom “Naša stvar” koji je posle dugo čekanja, prošle godine u decembru izašao za izdavačku kuću SKC Novi Sad. Uvek sjajni i pozitivni taman da se na pravi način završi subotnje “ludilo“.

Rebuild Collective ekipa mogla bi češće da pravi evente ovakve vrste i da saradnja sa ekipom CK13 potraje još dugi niz godina, a sjajne publike uvek će biti!!!

Galerija fotografija:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *