25 godina Gužve u 16-ercu – jubilarni NS koncert

Pre nego što vas izvestim o sinoćnjem rođendanu na kom sam bio, želim da se zahvalimo, redakciji poznatom kolegi, na velikoj kolegijalnosti i divnim fotografijama koje je za nas slikao, s obzirom da je naš tim imao određenih tehničkih problema sa audio-vizuelnom opremom. Nenaviknut na veliki broj pripadnika obezbeđenja koji me je dočekao već na samom ulazu, pomalo nesiguran ulazim u prostorije MKC Petefi Šandor gde je za sinoć bila najavljena proslava jubileja “25 godina Gužve u 16-ercu“. Veliku čast da otvore ovaj jubilej imali su momci iz benda “Tu ima zvuka“. Poznata po svom kašnjenju, novosadska publika se nije baš proslavila svojom brojnošću. Iako sviraju već 4 i po godine, u više navrata se mogla osetiti trema izvođača na sceni, ali i pored svega toga, napravili su sjajnu atmosferu kao uvod za sledeći bend.

Do 21:50h, sala se već dovoljno napunila da publika velikim aplauzom i bodrenjem pozdravi svoje miljenike, novosadski bend “Neprijatelj Prelazi Zeku“. Sa Zokijevim “Pa da počnemo!” kreću i prvi taktovi hita “Lice đavola” i prvi red se momentalno ispunjava fotografima i najvatrenijim fanovima Zeki. Dugo unazad toliko fotografa i pripadnika sedme sile nije podržalo neku svirku, te se nadam i većem broju izveštaja i fotografija sinoćnjeg događaja. Na opšte iznenađenje prisutnih, Zeke su odlučile da hrabro predstave najnoviji singl koji je izašao pre samo 2 nedelje na samom početku svirke. “Kutija“, iako najmlađa, stala je rame uz rame sa starijim pesmama i publika ju je od reči do reči otpevala. Do kraja svirke momci su nastavili u istom ritmu, a za sam kraj su nas nagradili dobro poznatim “Aleksandrom“. Iako se na trenutak učinilo da će fanovi Zeki dobiti bis, do toga nažalost nije došlo nakon signala da će se termin probiti. Kao i svaki put, prošla mi je misao kroz glavu “Treba posle njih izaći na scenu!“…

…ali to izgleda ne prolazi kroz glavu slavljenicima, jer oni nakon svega par minuta pripreme, hrabro izlaze na scenu! Sjajan i uvežban zvuk i svima nama poznate pesme su se smenjivale naredna 2 sata. Publika je oduševljeno pratila, a na momente odabrana ekipa je „kuvala“ šutku u prvim redovima. Moram priznati da su ipak najveću “gužvu” napravili momci iz Osijeka! Poseban utisak ostavio je momenat kada su ljubazno pitali publiku da li bi mogli da ih “isprskaju” vodom. Masa se podelila u 2 tabora i na kraju je ipak pobedila strana koja je želela. Prskanje iz vodenih pušaka je moglo da počne! Doista čudno dečki, baš na Dan državnosti. Taj momenat je izgleda bio presudan da se momci iz komšiluka konačno potpuno opuste i pokažu zbog čega su već 25 godina aktuelni. Energija je bila na vrhuncu, i Davoru (basista Zeki prim. out.) izgleda, kao ni publici uostalom, nije bilo dovoljno 40 minuta na sceni, te se i on pridružio kolegama i sa njima otpevao deo hita: Mene više nema, tu gde sam bio ranije, vreme je za nove klince, evo ja gledam u tebe“! Po sopstvenom priznanju “iako lenji, pa su za 25 godina napravili svega 3 albuma“, ekipa “Gužve u 16-ercu” zna šta radi! Uvek šarmantni Muto nas je sve zaintrigirao izjavom da “plaćaju 5 kreveta, a samo će dvojica spavati u smeštaju.” Do kraja nije želeo da nam kaže gde će to posle svirke odlutati… Sve u svemu, publika je zadovoljna napustila MKC Petefi Šandor, a Novi Sad je imao čast da bude izabran kao jedan od gradova gde se jubilej “25 godina Gužve u 16-ercu” proslavlja.

Vuk

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *