NOVOSADSKA NOĆ „UNIŠTENJA“ // BLANKFILE, FROOZEN MOONLIGHT I OBSCURED U CRNOJ KUĆI

Definitivno je jasno da novosadska underground scena cveta i trenutno obiluje odličnim događajima u svim marginama alternativne subkulture. Još jedan vikend koji će se pamtiti po mračnom zvuku, kvantima energije i promuklim grlima je u najavi. Subota, 23. februar, Novi Sad, tri heavy benda i pitanje šta će biti s kućom (prim.aut. Crna Kuća)?! Ili šta će ostati od nje…

Zaređao je Novi Sad sa hardcore/metal/punk koncertima, na svim nivoima – dolaze poznati, a stvaraju se novi bendovi i to je odlična vest za domaću underground scenu. Ljudi koji se bave time i podržavaju underground u Novom Sadu očigledno rade dobar “posao”, prijatelja i fanova je sve više, pa je sa razlogom i sve više bendova koji žele da nastupe u severnoj prestonici. Pomenute subote nadamo se, još jednom, dubke ispunjenoj sali Crne Kuće i odličnom koncertu tri dokazana benda, koji će dati sve od sebe da opravdaju renome rezidenta metal i hardkor niše srpske alternativne scene – Blankfile, Froozen Moonlight i Obscured. Uništenje u najavi!

BLANKFILE – beogradski metalizirani hardkor sastav, koji je prošle godine proslavio deset godina rada na ovdašnjoj sceni. Bend je u godini za nama izbacio dva video singla, kojima su stali rame uz rame sa svetskom garniturom aktuelnih hardkor i metalkor imena. Njihov poslednji live “singl” (Jak Na Rečima), prvenac na srpskom jeziku, već poprima obrise miljenika publike, a pre svega zbog svoje straight-to-the-point sirove forme. Kako to u hardkoru i treba da bude. Vredni momci, koji su u deset godina spucali i gomilu energije na organizaciju koncerata u okviru “etikete” MTA promotion (Thy Art Is Murder, Comeback Kid, Bane, Lionheart, Nasty, Expire, Unearth, IWABO…), dolaze u Novi Sad, posle više od 8 godina. Imaće šta da vam “ispričaju”. Očekujte nastup nabijen emocijama i energijom u kome granica između benda na bini i publike ne postoji.

https://youtu.be/NTFPcssA8Lo

FROZEN MOONLIGHT – melodični death/metalcore sastav iz Novog Sada, koji iza sebe ima jedno full izdanje, nekoliko singlova i novi album u izradi. Ovi momci su jedni od glavnih “krivaca” za osvežavajuću dozu modernog u melodic death metal krugovima srpske underground scene. Izabrali su put “kojim se ređe ide” u Srbiji, istrpeli dosta toga, ali je FM i dalje na nogama i svakim koncertnim nastupom nastavlja da dokazuje koliko ovaj bend ozbiljno radi – kako na svojoj muzici, tako i na produkciji, organizaciji i live nastupu. Njihov album “Dat Victoria Vires” proglašen je najboljim srpskim metal izdanjem 2014. godine (Global Metal Apocalypse magazine) i još tad su nagovestili da su u ovoj igri da tu i ostanu. Za prvi nastup u 2019. godini planiraju set svojih najboljih numera specijalno upakovanih za svoj Novi Sad.

https://www.youtube.com/watch?v=mBDfGb1Q9PM

OBSCURED – sad već legendaran novosadski heavy bend i faktor na lokalnoj metal sceni. Ako bismo krenuli od 2005. pa do danas, nabrojali bismo redove koncerata, festivalskih nastupa i studijskog materijala, ali za istinske poznavaoce metala u Srbiji, dovoljno je njihovo ime. Kad neko ubedljivo osvoji prvo mesto za nastup na Zaječarskoj Gitarijadi (2013. godina) to onda nešto znači. Znači da Obscured dostavlja publici ono što se od njih očekuje i bilo da je bina veća ili manja, oni svoj metal peglaju u maniru majstora zanata. Bend je kroz sadašnje i bivše članove povezan sa nekoliko značajnih bendova sa scene (Bloodline, Downstroy, Dimholt, Fist…), te ne iznenađuje da su i sami uvek rado viđen gost hard’n’heavy događaja i uživaju podršku ozbiljne baze fanova i prijatelja. Ovo će biti uragan od nastupa!

https://www.youtube.com/watch?v=lCjF34Mc5Vs

Tog poslednjeg vikenda februara, „klinika“ heavy zvuka će drmati temelje Crne Kuće. Ako vam je potrebna „injekcija“ tri sata kvalitetne glasne muzike i razlog za „pevat i zagalamit“, znate adresu. Vidimo se!

FB event link: https://www.facebook.com/events/347384692745542/?ti=as

DEVASTATION NIGHT
23.02.2019. godine, 21H
CK13, Vojvode Bojovića 13, NOVI SAD
CENA KARTE: 300RSD

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *