“Volimo nepravilnosti u svemu, a i sami smo nepravilni” – Dusi – Intervju

LC: Ćerka i ja smo raspravljali šta bi naziv vašeg benda predstavljao, ali da bi nam olakšali dalju raspravu, objasnite nam iz prve ruke.
SA: Pa iz prve ruke ime znači Duhovi, a iz druge Dusevi, Duhevi i tako dalje.. Volimo nepravilnosti u svemu, a i sami smo nepravilni. 😀

LC: Bend postoji treću godinu, kako ste došli do ideje da pokrenete bend i da li je postava od početka rada ista?
SA: Ja sam u bendu od oktobra 2017., a ta priča traje duži niz godina nego što zapravo bend postoji, ali to je baš duga priča, da ne ulazimo baš u detalje sad. Postava se menjala kroz godine, dva člana koja su ostala ista od samog početka su Peci(gitara) i Šomi(bas).

LC: Pošto ste tu godina kao i moja ćerka ili koju godinu stariji, kako su izgledali vaši prvi susreti sa rock/metal/punk muzikom i ko je „glavni krivac“ što ste danas u tim vodama. Moja ćerka je počela da sluša metal pored mene, sa nekih 7-8 godina.
SA: Kod nas ti se sluša sve živo, što sa domaće, što sa „stranjske“ scene, prvi susreti su nam uglavnom negde drugačiji sa rok/metal/pank muzikom, ali svi se negde nalazimo na istom glavnom krivcu, a to je Pantera, kada je u pitanju prava neka ljubav. Eto ja recimo slušam metal od svog osmog razreda, a na sceni sam od prve godine srednje, mator sam. 😀

LC: Šta sada privatno slušate i kako bi ocenili našu underground scenu?! Dosta kvalitetnih bendova, ali publike nema u dovoljnom broju da sve to isprati. Slažete li se sa mojom konstatacijom?
SA: Pa volimo sve, ne vezujemo se generalno za jedan žanr, ima tu i disko 80’, rep, pop onaj stari kvalitetni, šta znam, kvalitetan bluzeraj. Slažem se u potpunosti kao i svi ostali na sceni, svi su svesni toga da je malo publike, ali nije nemoguće pokrenuti je, samo treba dobra ideja.

LC: Scena nam je dosta podeljena, a sve je to poteklo iz R’n’R da li scena i ljudi koji su u njoj mogu da naprave iskorak i razbijemo tu sujetu koja vlada međ’ bendovima?SA: Može naravno, evo sada uskoro na „Shadow Festu“ u Beogradu možete čuti nas sa raznovrsnim bendovima, sve je to do ljudi. Neko je pametan rekao, lako je biti govno, al ajde ti budi čovek.

LC: Ta tri godine rada dva spota „Prijatelj“ i „Procep“, a šta je sa EP-om ili albumom?
SA: Mi smo se odlučili da snimamo album i da ga izbacujemo jednu po jednu pesmu, za sad je plan da to sve bude odrađeno sa nekim spotom. Jer nekako je drugačiji doživljaj kada se pesma prikaže i vizuelno, zanimljivije je. Album se krčka polako.

LC: „Ti si moj prijatelj“ , postoji li u ova luda vremna pravih prijatelja, onih koji bi ruku u vatru za drugog stavili ili su sve to interesi?
SA: Ja kažem da postoje pravi prijatelji, i da treba malo više da se promoviše prijateljstvo i ljubav, nekako sve što vidiš na tv-u i na internetu širi neko crnilo, postale su to nekako popularne teme.

LC: Dosta svirate po Bg i okolini, sa kojim bendom najviše sarađujete i zašto je Maera jedna od njih nema li boljeg 😀 …
SA: Hahahaha, pa do sad smo imali dobru saradnju sa njima, što da ne, tu su i Framework, Stain, Door Window Nine, s njima najviše sarađujemo, a inače smo dosta dobrih drugara upoznali na putovanjima i planiramo i sa njima da sviramo, otvoreni smo za svirke sa svima i kad god, samo nek je bal! 😀

LC: Koliko je publici bitno da li pevate na srpskom ili engleskom, da li ste vi osveženje u metal sceni?
SA: To je stvar ukusa, neko voli engleski, neko srpski, neko oba. A ovo za osveženje, pa ne znam, to neka narod proceni, ja sam tu samo da se derem na mikrofon.

LC: Ima gomila bendova sa kojima možete doći u NS, npr. Loud super momci, Door Window Nine, Stain, Maera u krajnjem slučaju… Šta vam je teško da se doguzeljate do nas?
SA: Ne bojte se, uskoro ćemo i vas da plašimo, najavićemo se. 😀

LC: Početak februara se nešto dešava, može li par rečenica o tome i akreditacija za našu Marinu Lukić da sve to ovekoveči 😀 (ala se grebemo).
SA: Pa ovako, organizovan je prvi „Shadow Fest“ (nadamo se da će ga biti svake godine) u Beogradskom klubu „Garaža“ i održaće se 9. februara, karta 200 dindži. Krstili smo ga tako jer smo svi mi bendovi u senci, što od strane medija što od strane publike, i to nam je prilika eto malo da se vidimo i čujemo. Može naravno, udarićemo i pečat neki ako treba za akreditaciju. 😀

Hvala ti na izdvojenom vremenu!

Fotke koristili sa Dusi facebook stranice uz njihovo odobrenje.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *