“Mi smo tu manje-više da objasnimo svima da rok muzika nisu samo Yu Grupa i Guns ‘n’ Roses” – Vizelj – Intervju

LC: Srećna vam 2019. godina, ekipa LC vam želi puno dobrih nastupa i da u ovoj godini izdate državu ili album?!?

Album svakako planiramo ali ćemo videti svi šta nam se pre nametne.

LC: Naziv benda je dobio ime iz zaljubljenosti ka pecanju ili kanalima, rekama i jezerima?

U suštini odbijamo da odgovaramo na to pitanje zato što je to najrepetitivnije pitanje ali evo poslednji put: Vizelj je kanal u Padinskoj Skeli, većina članova iz prve postave je bilo sa leve obale Beograda i ime je ostalo zato što je zvučno, brzo i svakako nesvakidašnje. Takođe na mađarskom znači nešto tipa urinirati. Tako smo bar čuli. (Vizelj na mađarskom znači vodotok – prim.ured.)

LC: Koji su vam muzički uzori i kako su izgledali prvi susreti sa rock muzikom?
Svaki član, bivši ili sadašnji, ima svoj uzor neki lični, ali svi koji se bave rok muzikom ili su se nekada bavili rok muzikom su ili čuli prvo Bitlse i Stonse ili lažu. Ni mi ništa nismo drugačiji od ostalih.

LC: Kako bi definisali muziku koju svirate i ko je zadužen za tekstove?

Za tekstove je zadužen uglavnom onaj koji peva pesmu. U početku kao nismo znali koju vrstu muzike sviramo, ali u suštini je to čist rokenrol. Ljudi su nam govorili ranije da smo fank-metal i slične budalaštine. Mi smo tu manje-više da objasnimo svima da rok muzika nisu samo Yu Grupa i Guns n Roses.

LC: Koliko vam prija kada kažu da odskačete od drugih bendova i da li publika lakše prihvati kada je neko jedinstven sa svojim zvukom ili voli kada je sve ukalupljeno?

Mi smo imali, nažalost, olakšavajuću okolnost kad smo se pojavili. U Beogradu nije bilo ničega istinski kvalitetnog i tada smo odskakali i bilo nam je drago što odskačemo. Sada smo tek shvatili, kada se pojavilo mnogo različitih a opet dobrih bendova, da smo bili zapravo jako usamljeni. Ako je sve ukalupljeno u dobar zvuk onda više to volimo. A ako mislite na kalup koji poštuje štancovana, plastična, mejnstrim muzika onda više volimo da budemo jedinstveni. A i naravno da nam prija kad nas neko ljubi.

LC: Pročitao sam da umete izaći naoružani na scenu šestopucom sa sedam metaka? Isitna ili trač?

E pa ne uvek. Ali smo bili do zuba naoružani na poslednjem koncertu u Novom Sadu koji ste ispratili. Čisto preventive radi.

LC: Kada će te početi svirati pesme unazad?

To radimo sve vreme.

LC: Da li planirate da preskočite drugi album i odmah izdate treći?

Nama je prvi album zapravo treći album. Sad izdajemo drugi dupli album obrada pesama Bitipatibija.

LC: Sendvič, 1000 dinara, flašica soka/vode i plaćen put po osobi, da li je to dovoljno za jedan bend ili današnja scena zaslužuje mnogo više?

Za razliku od ostalih pitanja, ovo je zapravo dobro pitanje. Bendovi moraju biti plaćeni više, Bendovi vole da dobijaju pare za to što rade i svi bendovi na današnjoj sceni vrede 10 puta više nego što dobiju, a tih para ima, samo se ulažu u druge stvari. Kada radiš neki posao dovoljno kvalitetno, trebalo bi da dobiješ adekvatne pare za urađen posao. Ne vidim zašto bi u ovom slučaju to bilo drugačije.

LC: Koliko ste zadovoljni odzivom publike na vašim nastupima i koju metodu brojanja koristite? Meni je najdraža nova matematička metoda brojanja koju je usavršio prim. mr. sci. dr. Stefanović.

Zadovoljni? Daleko od toga, hoćemo još! Hoćemo sve!

Hvala vam puno na izdvojenom vremenu!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *