Od svirke do žurke sa Šprž-om i #PMS-om u Dom b-612

Kada bi sve svirke bile kao ova u Dom b-612, pa gde bi nam kraj bijo. Dva mlada benda Sprž koji nam dolaze iz Šabca i 5 Minuta slave, stara banda novosadska i ako im je jedva 18 godina u proseku, napravili su odlično veče za nas 60-tak koliko nas je bilo sinoć. Event su imali čast da otvore Sprž, čudnog li imena, ali stvarno im pristaje uz bend. Jeste da smo čekali da se novosadska raja okupi sa nekih sat vremena kašnjenja, ali tako ti je to kada mladi ne znaju da gledaju na sahat kulu i skazaljke stare, ali hajde moje društvo i ja malčice smo bili bolji u njihovim godinama.

Vredelo je sačekati tih 60 minuta da velika skazaljka napravi pun krug tj. obrne se za 360 stepeni, ali ne celzijusovih i dočekasmo da se Spržovci pojave na bini. Prženje je krenulo momentalno i svoj nastup otvaraju pesmom Novo vreme, da li mladi vide nešto što mi ne vidimo, prava pesma u pravo vreme. Pesmom Nađi me u nekom novom svetu momci nastavljaju još žešćim ritmom da bi pesmom Nema vremena za bežanje, Mrtvi vir, Mračan svet i Lavirint laži napravili omaž svemu onom što nam se dešava. Pesmom od starih dobrih Ramones-a KKK took my baby away bend pravi mali intermeco i pokazali ko su im uzori u njihovom radu. Svriku nastavljaju pesmama Sex Simbol, Sjaj i Buržuj koji bi trebalo da se nađu na njihovom albumu prvencu. Sa bendom 5 Minuta slave odsvirali su pesmu od Kud Idiota Minijatura, isteravši iste sa bine sviraju pesmu Bori se,  da bi za kraj odsvirali dva velika hita iz 70-tih Anarchy In UK i Should I Stay (Šutaj Stevo, šut daj gol – prim. ured.) što je izazvalo opštu šutku većine prisutnih.

Ubrzo nakon njih na bini se pojavljuju 5 Minuta slave, sa svojom standardnom set listom plus par obrada i uz veliku podršku Zeka ispred bine tj. Olivera, Davora i Crvenog. Zajedničkim snagama prave pozitivan haos u Dom b-612, što me vodi ka zaključku da se nešto kuva.. Da li se to sprema neki vid saradnje između bendova nisam uspeo da saznam od Zekana, jer trojica gore navedenih su bili u totalnom delirijumu kao da su oni na bini, a onaj najvišlji što se uvek laća mikrofona Zoćo pobegao je kao puvanjak, a našeg druga Paje ni od korova (kao u podrum da su ga zaključali pa ga puštaju samo na svirke – prim.ured.). Dečaci su sve uvežbaniji i uvežbaniji a pogotvo Ivanče koji ako nastavi sa daljim vežbanjem i radom može postati jedan od boljih gitarista na ovim prostorima.  Dobrih 2 sata i kusur proletelo je kao japanski brzi voz, ali kada je dobar event plus mlados’ ludos’ nije ti žao što si prisustvovao ovom eventu i uživao sa ovim mladim ljudima Davora i Olivera ne računam matori su kao biblija 😀 😀 .

Galerija fotografija:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *