Somborski koncert Banatsko-Bačkih dečaka – Mosh Pit vol.2

Subota na nedelju 05.01.2019. godine, u poznatom somborskom modenskom klubu, Dve krigle debele, održan je, drugi po redu, koncert Banatsko – Bačkih dečaka pod pokroviteljstvom Feelgood festivala, ali ovoga puta bez dirigentske palice Leopolda Stokowskog (Leopold?!? Leopold?!? Leopold?!? – Bugs Bunny – prim. ured.). Koncert je počeo u kasnim večernjim časovima iz par razloga, navejao sneg do kolena, grtalica se zaglavila, neki nisu imali zimske đonove, a neke je policija isključila iz saobraćaja jer nisu imali zimski vazduh u biciklističkim gumama pa su morali peške da se probijaju. Po nezvaničnim informacijama pojedinci su svoje probijanje do centra Sombora poredili sa Igmanskim maršom iz 1942. godine.

Prvi na scenu su izašli momci iz benda Sakagaija koji su pokušavali da se otmu i pobegnu kada su videli onoliku publiku pred njima, oko par desetina hiljada misleći da su upali na neke demonstracije u susednoj Rumuniji, ali osokoljeni bodrenjem  momci su pokazali svoje pravo lice i odsvirali poznata dela Čajkovskog. 

Nakon njihovog nastupa mesto su zauzeli Mudpig. Znajući da,  ako ne pruže maksimum od sebe, lako može doći do nezadovoljstva publike i odlaska iste, bend je odlučio da odsvira dela Rosinija i Vebera, što je ista pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Nastup Casillasa otvoren je Radecki maršom, da bi se nadovezali Bumbarovim letom, Na lepom plavom Dunavu, Turskim maršem i svoj nastup završili Bolerom. Publika oduševljena prikazanim pojedinim muzičarima poklonila je buket cveća u znak zahvalnosti i poštovanja.

Za kraj uvek ide ono najbolje Downstroy koji su svoj nastup započeli neverovatnim segmentima iz opere Karmina Burana, nadovezali se Tokatom i fugom u d molu, Seviljskim berberinom i svoj nastup završili Koncertom za piano br.1.

Sve u svemu odlično veče u kojoj su publika i bendovi uživali u neverovatnoj energiji i pristrasnoti koja je postojala između njih. Obezbeđenje nije marilo ako neko se neko iz publike pridruži i svojim umećem i znanjem pripomogne bendovima. Bendovi su se svi zajedno složili da ovo tradicionalno okupljanje,po prvi put, ponove i sledeće godine.

Marina Lukić vrebala je iz prikrajka i obezbedila nam ove predivne fotografije.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *