Zid Mortal objavio video singl “Ovo je moj grad” uz nagradnu igru

Bend Zid Mortal nastavlja sa promocijom svog trećeg studijskog albuma „Monopol i riziko”, objavljenog 21. septembra za izdavačku kuću „Take It Or Leave It Records“. Drugi video singl sa albuma je urađen za pesmu pod nazivom “Ovo je moj grad”.

Režija i montaža su delo Lidije Mićović i Milana Pejnovića. Direktor fotografije je Ivan Žugić. Saksofon u pesmi je svirao Nikola Demonja Jr.

Spot je rađen kao omaž spotu EKV-a za pesmu “Samo par godina za nas” iz 1989. godine. Nakon tog spota u tih par godina počeli smo polako da gubimo sve.

Spot ima za cilj da nas pokrene da vratimo sve što nam je oduzeto. Počećemo od svog grada a to je svaki grad. Došlo je vreme da glasno kažemo – Ovo je moj grad. Tekst pesme je napisan pre dvadeset godina, stajao sam pred ambasadom, rano ujutro i posmatrao. To što sam zabeležio tada oslikava našu svakodnevicu i danas” – kaže Goran Šobić Sirano, tekstopisac i kompozitor pesme.

Ali toliko toga se jutrom dešava u našim gradovima a da nije zabeleženo pa vas Zid Mortal poziva na akciju!

Na sajtu benda, www.zidmortal.com, objavljena je matrica pesme “Ovo je moj grad” za download. Potrebno je da preuzmete pesmu, napišete svoj tekst o svom gradu, opišete nove slike i događaje, snimite vokal i vratite na mail zidmortal@gmail.com.

Svi primereni radovi će biti objavljeni na youtube kanalu benda, a najbolja verzija će biti izvedena na koncertu Zid Mortala, uz gostovanje autora novog teksta.

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *