Odlični bendovi i odlični eventi od 03.12 do 09.12.

Nakog sjajnih nastupa na Arsenalu, InMusic-u i beogradskom Beer festu, najjači live bend Straight Mickey and the Boyz, na ovim prostorima, pravi malu pauzu u snimanju novog albuma i dolazi u Novi Sad! Sviraće prvi album, hit singlove “Dalek svet” i “Haos radi”, ali i predstaviti nekoliko pesama koje će se naći na novom albumu.

Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu. Karta za ovaj koncert će koštati 400 dinara.

 


Bend Iskaz 07.12. dolazi po prvi put u Shamrock BAR Novi Sad

Ako neko voli dobru zurku, cirku i druzenje, slobodan je doci, ulaz je besplatan! Idealna prilika da povedete lepse i li jace polovine i da se posvadjate sa njima…ili pomirite…ili oboje! 🙂 Početak svirke zakazan je za 22h, uskoro jos detalja oko svega, vidimo se! ♥

 


U okviru 106. Improstora imaćemo priliku da čujemo izuzetan kvartet koji će na svojoj evropskoj turneji predstaviti novi projekat pod nazivom „The Quick Brown Fox Jumps Over The Lazy Dog“, 04.12. od 21h u Kulturnom Centru Lab.

Die Hochstapler je italijansko-francusko-nemačka postava koju čine alt saksofonista Pjer Borel, trubač Luj Loren, kontrabasista Antonio Borgini i bubnjar Hanes Lingens.
Kako sami vole da istaknu, radi se o četiri nezavisna glasa, slobodna da se po sopstvenom nahođenju ponašaju u igri. Ipak, njihova muzika je izraženo kolektivna u smislu konstantne interakcije, bez insistiranja na konceptu pojedinačnih solo deonica i pratnji ostatka ekipe.
Nakon debi albuma koji je bio posvecen velikanima fri džeza, Entoniju Brekstonu i Ornetu Kolmanu pod nazivom Braxtonette, razvili su kolektivni alter-ego Alvin P. Bakli, kao mastermajnda njihovog drugog izdanja.
Kvartet sa svojim trećim izdanjem, objavljenim ove godine, zvanično proglašava smrt Alvina P.Baklija i stvara u potpunosti svoj muzički izraz.
Aktivni od 2010. godine, Die Hochstapler su nastupali na vodećim festivalima poput: Météo Mulhouse, Jazz d‘Or Berlin, Cable Festival Nantes, Hagenfesten, Umlaut Festival Berlin i drugim.
Proširena estetika” (freiStil) na njihovom albumu “The Braxtornette Project” (Umlaut Records 2013), po rečima magazina Citizen Jazz, bio je proglašen za senzacionalan, dok je naredno izdanje “The Music of Alvin P. Buckley“, od strane uglednog magazina All about Jazz opisan sledećim rečima: “swings as hard as early Ornette and Don Cherry’s interlocking horns mashed up with the radicalism of Jimmy Giuffre’s ensembles“.

ulaz: 300 RSD

 


Prvo predavanje u okviru programa “Novo u poplarnoj muzici
Predavač: Mihajlo Obrenov

Predavanje obuhvata istorijat žanra industrial muzike sa osvrtom na prethodnike žanra, pionire sa kraja sedamdesetih, uspon tokom 80-ih, vrhunac 90-ih kao i smrt žanra tokom dvehiljaditih godina. Predavanje će obuhvatiti i poseban blok o industrial rock bendovima sa područja stare Jugoslavije.

Mihajlo Obrenov, rođen je 1982. u Novom Sadu. Po struci je filmski reditelj, autor je puno muzičkih spotova za underground bendove. Snimio je nekoliko celovečernjih filmova i radio na produkciji više stotina muzičkih albuma za underground bendove. Frontmen je industrial rock benda dreDDup koji postoji od 1997. godine i organizator altrnativnih muzičkih dešavanja u Novom Sadu od 2000. godine pa do danas. Verni je fan industrial rok muzike još od sredine devedesetih godina.

Predavanje se realizuje u okviru projekta “Novo u popularnoj muzici” kojim se propituje odnos savremene i nove popularne muzike. Iako popularna muzika može imati komercijalni potencijal na uštrb kvaliteta muzičke ekspresije, inovacije i participativnosti, ona pak odiše autonomnim tendencijama u muzičkoj kreativnosti. Uzimajući u obzir ovu dvosmislenost, projekat teži da markira progresivne tendencije u savremenoj muzici ugošćavanjem kompozitora i muzičara koji su aktivni na raskršću savremene popularne i tzv. ozbiljne muzike. Implementacijom ovih tendencija kroz izvođenja, radionice i razgovore, želimo da otvorimo nove prostore muzičkog istraživanja i produkcije, i da podstaknemo aktualizaciju i kontekstualizaciju kroz preispitivanje trenutnog stanja na lokalnoj muzičkoj sceni.

Rezidencijalni program “Novo u popularnoj muzici” organizuje Omladinski centar CK13, uz finansijsku podršku Gradske uprave za kulturu Novog Sada.

 


Hard Core ludilo u najavi!!
U petak 07.12 za sve ljubitelje odličnog HC zvuka u caffe bar Zeppelin Šabac, nastupaju dva odlična benda The Valley (Subotica) i Violent Chapter (Beograd). Početak ludila zakazan je u 22h, a svirka traje dok se ne završi, cena ulaznije je samo 250 dinara i vašim dolaskom i plaćanjem iste potpomažete daljem razvoju scene!

 


Po prvi put u Domu b-612 nastupaju dva benda iz Šapca, Slonz koji promovišu svoj debi album “Lepota u glavi“, a podršku im pruža Baz.

Slonz je underground rok bend iz Šapca. Pod ovim imenom su se pojavili u javnosti na leto 2015. Slonz priča istinitu priču na agresivan način o svom gradu, ljudima u njemu i najviše o njima samima. Teme koje bend obradjuje kreću se od najapsurdnijih događaja koji su ostavili trag na njih do apstraktnih priča sa jakom suštinom. Od nastupa vredno je pomenuti svirku u Domu omladine u Beogradu gde su nastupili kao predgrupa Straight Mickey and the Boyz, kao i nastup u klubu Fleka, u Šapcu, u januaru 2017. sa Straight Mickeyem. Tu je takodje nastup 2016. na Šabačkom letnjem festivalu, pojavljuju se kao predgrupa bendu Artan Lili, polufinale i finale Bunt Rock Mastersa 2017. Najvažniji i najvredniji nastup je nastup na Demofestu u Banja Luci gde su odneli i dve nagrade, za najboljeg gitaristu i za najbolji bend na festivalu. Bend je u oktobru 2017. godine nastupio na festival Velika rok eksplozija u Zagrebu, a odmah zatim i u kultnom klubu Menza pri koritu u Ljubljani. Bend je nastipio i kao predgrupa na promociji albuma benda Škrtice u Domu omladine Beograd 3.11.2017.

Bend je izdao svoj prvi album pod nazivom “Lepota u Glavi” 22. jula u Banja Luci.
Članvi benda su:
Nenad Tošić – bass gitara
Nikola Mijailović – gitara i vokal
Borivoje Tošić – bubnjevi

Baz: https://www.facebook.com/pg/bazatronn/about/?ref=page_internal

Svirka je zakazana za 08.12.2018. godine u Dom B-612
Start: 21h
Upad: 200din

 


MTA zatvara godinu sa jednim pravim bratskim događajem, 08. Decembra u Elektropioniru.

Hardfaced – bend sa Ohrida, uveliko poznat ovdašnjim alternativnim krugovima. Jedan od najbitnijih bendova tamošnje underground scene. Svakako najaktivniji. Predvođeni neumornim Dimetom, koji je pored frontmena HF, i buker/promoter evropskog ranga, ovaj bend je izgradio ozbiljnu poziciju na hardkor metal mapi Evrope. Ujedno su i organizatori najvećeg hard’n’heavy festivala u MK – Vostanie, koji broji svoju četvrtu reprizu.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Blankfile – beogradski metalkor sastav, koji ove godine broji deset godina cimanja i stvaranja za ovdašnju scenu. Bend je samo za poslednjih par meseci izbacio dva potpuno nova video singla, nagovestivši nove momente u svojoj muzici i pristupu. Dele bukersku “muku” sa HF, pa ako i postojite, a nekom ludošću niste čuli ovaj bend, onda ste vrlo verovatno bili već na nekom koncertu koji su organizovali (TAIM, CBK, Bane, LHHC, Expire, Unearth, IWABO…). Evo prilike da ispravite i ovo prvo.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

VIOLENT CHAPTER – savremenici i braćale prethodna dva, a sa posebno značajnim tragom na srpskoj underground sceni. Oni su uspeli spojiti pravu meru metala i hardkora, kako u svojoj muzici, tako i ispred bine na svojim koncertima. I grabe još više, organizovajući već treću godinu zaredom Decayin With The Boys godišnji koncert, na kom okupljaju ozbiljna imena regionalne hard’n’heavy scene.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DJ Noizzy Wilson (alterego Alexander Saylor) – mlađi brat koji “preti” da preuzme baklju starijih i pozicionira se kao “bitna faca” na lokalnoj sceni. Nekadašnji član nekoliko domaćih modernih metal akvizicija, dokazani talenat i ambiciozni cimač, svoj kreativizam u ovoj fazi života komunicira putem ploča…i to, ne da radi, nego kida. Pazite na ovog dečka, zapamtite naše reči. A 8.12. dozvolite da vas “podgreje”, mada je i pregrevanje opcija.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Satnica će biti postavljena pravovremeno.

Ulaz je 500RSD.

Hajde da razvalimo ovaj koncert i završimo ovu (MTA) godinu sa stilom! 😎

 


Black Planet Records sa ponosom predstavlja veče alternative:

Brigand
Fluid


Ulaz 250rsd
——————————————————————

Pioniri stoner/fuzz zvuka u Srbiji, Fluid (Fluid Underground), odavno poznati niškoj publici, će nakon godinu i kusur dana ponovo raspaliti svoje furiozne i masne rifove u klubu Feedback, te u nekih sat vremena odsvirati opus svojih energičnih hitova, probranih sa 4 albuma koja imaju iza sebe. Fluidi će premijerno odsvirati svoj novi singl “Ja Vidim Sve” ali i par novih pesama koje su u fazi snimanja. Glasne gitare, distorzirani bass i ubojito precizan bubanj će vas dovoljno razbuditi da vam neće trebati jutarnja kafa za radni ponedeljak koji sledi nakon svega ovoga.

Poslušajte diskografiju benda na bandcamp stranici:
https://fluidunderground.bandcamp.com
Zapratite Fluid na instagramu
https://www.instagram.com/fluidunderground/
——————————————————————

Sastav BRIGAND osnovan je februara 2011. godine od strane Velibora Nikolića, nekadašnjeg frontmena, gitariste i pevača kultnog pančevačkog sastava Jewy Sabatay. Žanr koji bend svira je suštinski alternativni rok sa shoegaze, noise, eksperimentalnim, doom/sludge metal uticajima, prožet introspektivnim tekstovima koji tek povremeno zalaze u socijalnu tematiku. Septembra 2013. godine izlazi album prvenac “Zaplešimo Grešnici” preko izdavačke kuće iz Niša Black Planet Records, koji je pokupio jako dobre kritike i u zemlji i inostranstvu a sa njega su se izdvojili singlovi “Voleo Sam Te” i “Metak S` Mojim Imenom“, a posebnu pažnju privuklo je gostovanje kultne klavijaturistkinje i pevačice grupe Swans Jarboe u pesmi “Tri Noći“. Februara 2017. godine izlazi drugi studijski album “Daleko Je Vavilon“, takođe za Black Planet Records.

Download albuma “Daleko Je Vavilon
http://www.mediafire.com/file/06ze06bcdmdn2ri/Brigand+-+Daleko+Je+Vavilon+%282017%29.rar

Njihovi živi nastupi su svuda ostali žapaženi i zapamćeni kao najiskreniji i važe za jedan od najboljih live bendova na našim prostorima. Intenzivan nastup i raznovrsnu set listu upotpunjavaju i kultne pesme Jewy abataya, „Nevena“ i „Okean Sreće“. U pauzama bend uveliko radi na novom albumu radnog naziva „Milioneri Protiv Milijardera“ čiji se izlazak očekuje 2020. godine.

 


SKA & PUNK & ROLL FEŠTA @ CK13 (Novi Sad)
Subota 08.12.2018.
Start:21h
Upad: 250rsd

MAMURLOOK
PO KRATKOM POSTUPKU

Svi ste pozvani!!!

 


GKC Užice 08.12.2018

21h ulaz 150rsd

Bend BRAT će na koncertu promovisati svoj prvi album “Imamo li problem” koji je izašao 1.novembra za izadvačku kuću Nocturne Media – Hardwired Magazine. Očekujemo vas da zajedno proslavimo izlazak albuma uz dobru atmosferu i odlične gostujuće bendove.

Gosti na koncertu:

VS LOGIC – DEATH METAL – UŽICE

Bend je, za svojih par godina postojanja, imao niz uspesnih svirki u Užicu i po Srbiji.Trenutno rade na svom prvom albumu koji bi trebao da izadje tokom naredne godine.

Bend čine :

Nikola Milanović – Bass & vocal
Srećko Borčić – Gitara
Dragan Grujić – Gitara
Žarko Basurović – Bubanj

URBAN INSTINKT – RAP CORE – TUZLA (BIH)

Bend Urban Instinkt pod ovim imenom postoji od 2010 godine, ostajući na temeljima starog benda “Hiv” kojeg karakteriše muzika koja obiluje žestokim rifovima i ritmovima plus mešavina hardcore i rap vokala u kojem obiluju tekstovi vezani za psiho socijano stanje čoveka u današnjem vremenu te njegov opstanak i život u gradu na ulici gde vecina mladih provode svoje vrijeme i srecu se sa pozitivnim i negativnim stranama života na ” betonu “.
Iskreno, istinito, realno …

Bend Urban Instinkt je do sada svirao na mnogim festivalima po Bosni i Hercegovini kao i regiji od kojih izdvajamo RockawayLake festival u Beogradu, Winter Hardcore Madness u Sarajevu, Spine Twister Festival, Sarajevo Punk Festival 2018, Miner Invasion, Kaleidoskop festival Tuzla kao i mnogobrojne svirke na kojima ekipa iz benda radi na širenju Hardcore, Rapcore kulture u Bosni i Hercegovini kao i u regiji.

Bend Urban Instinkt je do sada delio binu zajedno sa bendovima Agnostic Front, SHAM69, Buzzcocks, Take Offense, Bane, Comeback Kid, Edo Maajka, TBF, Dubioza Kolektiv.
Trenutnu postavu benda cine :
Mirza Čardzić Charge / Bass gitara i vokal
Edo Muminović / Ritam gitara
Benjamin Hakić / Solo i ritam gitara
Sead Hadzić / Bubanj
FACEBOOK PAGE : https://www.facebook.com/TZXRC/?ref=br_rs
YOUTUBE KANAL : https://www.youtube.com/user/charge82/videos?view_as=subscriber

NIKAD SPREMNI – BLUES PUNK – SEVOJNO

Grupa Nikad Spremni je nastala u Sevojnu 2009/ u postavi Željko Simović-bubnjevi,Marko Maloparac-bas, Miloš Miladinović i Borko Djurić-gitare i Branko Grbić-vokal. Nikad Spremni sviraju punk-blues sa primetnim uticajem grunge i alternativne rok muzike. Najznačajniji nastup im je polufinale na prvom Bunt Rok Mastersu a pored toga grupa je nastupala na raznim festivalima kao što su ”HillsUp” na ZlatiboruCentrala fest” u Užicu i Bihaću, ”Šumadija fest” u Kragujevcu i drugim festivalima. Bend ima iza sebe mnogo klupskih i samostalnih nastupa par spotova i demo snimaka kao i knjigu pesama članova benda “Nikad spremni -tekstovi” čija promocija je bila u Užickom kulturnom centru 2014.god. Trenutno rade na svom debi albumu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *