Odlični Eventi u Najavi za Predstojeći Vikend!!!

Zanimljiv vikend nas očekuje u Srbiji i BiH za ovaj vikend! Ne, nije konferencija za novinare njegovog veličanstva, niti tročlano zasedanje gospode iz BiH, već svirke mladih, talnetovanih bendova, a bogami i veterana sa underground scene. Pa krenimo redom.

Mladi momcovi iz NS-a, po zanimanju muzičari ili nisu muzičari ili samo tetki da odnesu lek, ovog vikenda nastupaju 23.11. Tuzla i na Palama 24.11.. U pitanju su midget, two and a half men bend War Engine, uz pratnju ludih srednjoškolaca iz benda Riverroth! Turneja pod undercover nazivom “Poseta rodoj grudi” , a pod radnim nazivom “II U Pola sa Lukom“. Momci su obećali da će pojesti sve čevape i dokazati da je burek samo sa mesom!

 

Beogradski alternativni bend Maera, ovog vikenda nastupa u Kruševcu u poznatom caffe Grizzly, gde će kruševačkoj publici predstaviti svoj najnoviji demo album Echo the Howl. Dođite i podržite ove momke, verujte uživaće te u njihovom nastupu!

 

NORTHERN REVIVAL novosadski stoner/heavy rock/sludge bend, promovisaće novi EP: Electric Power Supply za koji je izbacio spot za prvi singl Mr.Rabbit,  a do kraja godine se očekuje objavljivanje celog izdanja.
Kao podrška biće STIFF BUSCEMI, 5 momaka iz Novog Sada koji vole da spajaju žanrove kao što su stoner rock/psihodelik/prost-rock/jazz.

Karte se kupuju na ulazu po ceni od 300 dinala. Respekt za sve koji kupovinom karata pomazete bendove da nastave da prave muziku za vas.

 

Deaf Radio je rok bend iz Atine (Grčka) osnovan 2015. godine. Debi album ’Alarm’ objavili su januara 2017. i odmah privukli pažnju nezavisne muzičke industrije dobivši veoma pozitivne ocene i za studijski rad i za svoje energične koncerte. Na krilima uspeha debi ploče zasvirali su na Ejekt festivalu, rame uz rame sa The Killers i The Kills, a zatim i bili predgrupa čuvenim Planet Of Zeus. Deaf Radio gaji zvuk definisan čvrstim gitarskim rifovima i masivnim ritmovima koji stapajući se sa karakterističnim vokalnim melodijama stvaraju eksplozivnu atmosferu.

Kamper je novosadski instrumentalni bend koji svoj stvaralački identitet zasniva na alternativnoj rok muzici, post-roku i gitarskom popu uz dodatak elektronskog zvuka. Autorski repertoar uključuje numere šireg dinamičkog raspona, od suptilnih, ambijentalnih deonica do furioznih i strmoglavih izleta.

Karte za ovaj koncert koštaće 300 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu.

 

Lokalni Shoplifters i zagrebačke Kurve zakazuju gig za subotu 24. novembar 2018. Ako se o Lifterima zna bukvalno sve, za Kurve možemo reći da je to jedna uštimana vanserijska mašinerija koja inspiraciju vuče iz svega onoga što je prljavo u rocku, a čisto u punku. Lirika intergalaktičkih razmera opevana na ritmu galopa prvoklasnih konja kakvih bi se i Corleone posramio obezglaviti. Bili su bolje majke, rokali su sjebane pesme, sad su se skrasili na obali sreće i čekaju vas pod palmom, tačnije u Fabrici.

 

Storm[o] (screamo punk, Italy), furiozna četvorka koja emo teksturu tekstova rasparčava histeričnim akordima prožetim melodijama koji sveukupuno, u neprekidnim navratima, ne dozvoljavaju osećaj letargije ili učmalosti na njihovim koncertima. Dolaze u Novi Sad da ispromovišu svoje poslednje izdanje iz 2018. godine pod nazivom „Ere“.

Young Husbands (post-hardcore, Beograd), nikako više mladi ali bome ne svi i muževi, posle duže pauze, vraćaju se u Novi Sad kako bi nam pružili priliku da se naguštamo melanholičnih, suzaneizdržnih i zaraznih rifova u stilu Sunny Day Real Estate-a i Minerala.

Flinch (melodic hardcore, Novi Sad), prva svirka novog benda sa novosadske underground scene. Očekujte kratak i nabrijan set, moderni hardkor sviran u ruhu stare škole, za ljubitelje bendova kao što su Carry On i True Love.

Fešta počinje tačno u 21č. Budite tačni kako ne biste slučajno omašili neki bend. Upad je 300 kinti a u klubu će biti postavljena donatorska kutija gde ćemo se potruditi da skupimo što više novca za porodicu jednog samohranog oca i njegovo troje dece koji žive u blizini Novog Sada, i kojima je pomoć prekopotrebna.

 

Sve popularniji avangardni norveški sastav Shining, premijerno će nastupiti u Srbiji 23. novembra koncertom u novosadskom klubu SKCNS Fabrika!

Blackjazz petorka dolazi iz Osla, a osnovani su 1999. godine. Crpeći inspiraciju od artista na potezu od Johna Coltranea do Nine Inch Nailsa, stvaraju muziku nazvanu ‘blackjazz‘ čiji ih je istoimeni album iz 2010. doveo do najveći svetskih medija, od Metal Hammera i Pitchforka do New York Timesa. Do sada su objavili sedam studijskih izdanja, dok se novo izdanje Animal očekuje 19. oktobra za Spinefarm Records.

Frontmen i jedini stalni član benda je saksofonista/gitarista/vokal Jørgen Munkeby, koji je radio i sa izvođačima poput Marty Friedman, Ihsahn, Enslaved i Emperor.
Nije baš česta prilika da nam u goste dolaze aktuelni i trenutno vrlo popularni bendovi, tako da ovaj koncert benda Shining sigurno predstavlja pravu poslasticu za sve fanove novog i modernog ekstremnog zvuka.

Podrška i specijalni gosti na koncertu biće bend AlithiA iz Australije koji svoj zvuk karakterišu kao Progressive tribal rock. Ovaj mladi bend već neko vreme privlači pažnju fanova i medija širom sveta, a u Novom Sadu će promovisati svoj novi album The Moon Has Fallen.

Text: Serbian Metal Portal

Ulaznice su u prodaji

1.800din – specijalna akcija
2.200din – pretprodaja
2.800din – na dan koncerta

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *