Industrial, Drone, Metal, Stoner razbijanje u CK13

27. Oktobra u Novosadskoj CK13 nastupila su četiri sjajna benda i uspela da potpuno oduševe publiku. Kašnjenja nije bilo,a ozvučenje i osetljenje je po običaju bilo odlično.

Prvi je nastupio Dichotomy Engine, eksperimentalni noise/drone projekat Dražena , koji je uz improvizovani instrument nalik na gitaru uspeo da od buke  napravi melodiju. I naravno sjajno bacanje dotičnog sa bine na kraju nastupa.

Nakon toga prvi put u Srbiji nastupa Subotex, iz Novog Grada (BiH)  i uspeo potpuno da iznenadi svojom kombinacijom elektronike i rock-a. Odličan zvuk,ispeglan  i feonoenalan glas,i sjajna gitara. Definitivno jedan od boljih live nastupa koji sam video u zadnje vreme.

Treći bend je DreddUp, uveliko poznat novosadskoj publici i ne treba ga posebno predstavljati. Sjajno i energično kao i uvek,svirali su stare stvari i četiri nove pesme. Jedino što ne mogu da ne primetim da je jedan deo tradicionalnih fanova ovog benda jednostavno izostao.

Poslednji je nastupio Tentacle Wizard, i izveo sigurno dosad svoj najbolji nastup. Glasno, mračno i psihodelično uz nove i stare pesme, pipak-čarobnjak oduševio je do kraja.

Foto galerija mladog Aleka Stokića:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *