Debeli precjednik, Fiskalni račun i Tu ima zvuka u Beočinu

U organizaciji beočinskog kolektiva Underground Disco u subotu, 6. oktobra, na stadionu FKCement“ u Beočinu održaće se svirka pank bendova Debeli precjednik (Osijek), Fiskalni račun (Bečej) i Tu ima zvuka (Novi Sad). Početak je zakazan za 21h, a ulaz će biti 300 dinara.

 

Ovom prilikom u Beočin prvi put stižu osječke legende Debeli precjednik. Bend, poznat pre svega po svojim energičnim nastupima uživo, je na sceni skoro četvrt veka, a uprkos tome nisu se ulenjili i ne provlače se na „staru slavu“, već publiku svake dve-tri godine obraduju novim izdanjem. Takva je situacija i sada, uveliko pripremaju novi album i ovom prilikom će se na njihovom repertoaru naći i nekoliko noviteta.

Fiskalni račun i Tu ima zvuka se u neku ruku mogu smatrati i lokalnom podrškom u ovom slučaju, pošto su Beočincima dobro poznati, kako po ulozi muzičara na bini, tako i kao redovni posetioci događaja u njihovoj organizaciji. Fiskalci ove godine slave 10 godina benda i tim povodom pripremaju novo izdanje, dok su TIZ-ovci u aprilu objavili svoj drugi EP i polako se spremaju da započnu rad na novim pesmama.

Podsećamo vas da je Underground Disco ekipa ovog leta ostala bez prostora koji su stvorili ni iz čega i u njemu uspešno tokom godinu dana organizovali razna kulturna dešavanja i događaje po „uradi sam“ principima, ali uprkos tome nemaju nameru da se zaustave i vredno rade na tome da nađu novi prostor i nastave priču tamo gde je na kratko zastala.

Događaj:

https://www.facebook.com/events/243467569695276/

Underground Disco Beočin

https://www.facebook.com/undergroundbeocin/

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *