0

Proslava 15 uspešnih godina Nadimanja i Pivoprolića – Dom Omladine Beograd 07.09.2018.

Priredba brze i ljute muzike povodom 15 godina postojanja benda Nadimač ! Pored pesama Nadimača koje niste čuli uživo sto godina(ili ikad), na koncertu će kao gosti svirati i nekadašnji članovi benda! Kao gosti na koncertu peglaju Putrid blood iz Šida , Dishumanity iz Kragujevca i Nothing Sacred iz Beograda.

Nadimač je nastao 2003. u Beogradu. Bend su osnovali drugari iz kraja i škole, Dragan i Zec. Na početku je postojala ideja da se peglaju klasici thrash metala u vreme kad je ovaj žanr praktično zamro na domaćoj sceni, a vladali tribjut i pretenciozni isfolirani bendovi. Na početku, ekipa je vežbala i učila instrumente tako što je svirala obrade uglavnom nemačkih i drugih stranih brzih bendova. Dve godine kasnije bed kreće sa svirkama i kako to već ide, ostavlja trag u gomili rupa, klubova i škola, što zbog iskrene, energične i prljave svirke, što zbog raznih izlučevina i alkoholnih derivata kojim su oni i ekipa zalivali ta mesta.
Što se koncerata tiče, bend se godinama trudio da istraje i zadrži iskrenost i energiju kao osnovni pečat svog stila. Nadimač je nastupao na gomili samostalnih koncerata, manjih ili većih festivala i svirao svuda od pekara, skvotova, dnevnih soba, fudbalskih balona, bioskopa, do klubova, sala i arena. Ono što je uvek bio imperativ bez obira an sve jeste da se izdivlja jednako kad bend svira pred 1000 ljudi ili pred 3 čoveka(a bilo je i takvih situacija). Bend se trudio da svira svuda gde je moguće u Srbiji i tako proširi malo duh andergraunda.

Putrid Blood je šidski thrash metal/hardcore bend koj aktivno svira od sredine 2009. Iza sebe imaju EP naziva Fire At Will (2009., samoizdanje) i full-length album Absolute Profit (2012., Miner Records). Njihov drugi album Poslednji Pozdrav je sniman tokom 2014. i 2017., da bi konačno bio zvanično objavljen za izdavačku kuću Nocturne Media u februaru 2018.
U sklopu promocije svog rada, Putrid Blood još kao demo bend osvaja prvo mesto na Gitarijadi Ratkovo (11.08.2012), treće mesto na CMOK festivalu u Crvenki (27.08.2011.) i nagradu publike na gitarijadi Vojvodina Open u Kuli (05.06.2012.).
Tokom godina momci dele binu sa legendarnim D.R.I (Exit fest, 15.07.2012.), Fear Factory (12.07.2015.), kao i mnoštvom odličnih bendova iz Srbije i okruženja. Prvo mesto na festivalu Nove snage rokenrola donelo je bendu priliku da otvori šesnaesti Koncert Godine, koji se održao u subotu 12.12.2015. u Velikoj dvorani SPC “Vojvodina” (SPENS).”

Dishumanity je hardcore punk bend iz Kragujevca. Bend postoji od 2009 godine i iza sebe ima dva albuma, dva EP-a, singl i dva split izdanja. Muzički bend se izražava kroz brzinu metal punk rifova, eksplozivni bubanj i brutalni vokal. Iza sebe imaju mnoštvo svirki, od kojih bi posebno izdvojili Monteparadiso, Krastival, mini turneje po Grčkoj itd. Novina u bendu je da sad sviraju sa dve gitare što još više doprinosi haosu na stejdžu.

Nothing sacred je Beogradski oldschool hardcore punk bend nastao 2018. Teme pesama su socijalno/političke i lične. Članovi bendova svirali nekad u drugim bendovima…

Liman Crew

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *