Masterblastersi Vs. Miroslav Vicko Milatović – Priručnik za mlade fudbalere

Izuzetni i jedinstveni, raritetni, impresivni CD, u današnje vreme traljave regionalne muzičke industrije, (fudbalsko rock muzički) CD koncept – vođen isturenim špicom Miroslava Vicka Milatovića (inače standardnog bubnjara grupe RIBLJA ČORBA). Knjižicu CD-a, koja je odštampana i osmišljena na svetski planetarnom kvalitetnom izuzetnom nivou (zasluga izdavačke kuće FIDBOX i direktora, izvršnog producenta, gospodina Gorana Jovića, kao i ilustratora Dušana Pavlića).

Priručnik za male fudbalere nudi na kružnim putanjama kompaktne diskete čak 11 pesama + bonus remix pesme KUĆA FUDBALA. Jako mi je interesant dokument Partizanovac i Zvezdaš, i numera pre te, Navijaj sportski. ONA JE FUDBALERKA, ona je moja devojka i najbolja je golgeterka, simpatično ovi tekstovi pevaju uz efektnu muzičku pozadinu.

Sedma pesma po redu SUDIJA JE SUDIJA govori o tome da je arbitar glavni, oštar i rigorozan…može i da prekine meč. On je večiti krivac i negativac. Odmah treba da se pomirimo stim i da se ne kačimo sa njim. Mudro da ćutimo, jer nam sledi-žuti il crveni karton. Sudija je sudija, sudija je sudija, može da radi svašta i ne možeš ništa jer – SUDIJA JE SIDIJA i tačka!

Odlična je i raspevana pesma IZVINI MAMA. Mama mi je kupila violinu, na poklon za Novu godinu, a tata fudbalsku loptu, da mogu u dvorištu da igram fucu. Bez inata sam batalio violinu jer sam dobio komentar da sam talenat za fucu-parafraziraću stihove iz pesme – IZVINI MAMA!

Mnogobrojni autori ovog muzičkog materijala uradili su kvalitetan rad-postigli su ubedljivu – PETARDU! Savladali su protivnika u gostima sa 5 golova u njihovoj mreži. Kad bih ih ocenjivao ocenama od 1 do 5, dao bih imam čvrstu PETICU i za prvo i za drugo poluvreme. Produžetaka ne bi ni bilo. Dobrih 43 minuta i neštosekundi izuzetno interesantnih pesama, koje bi trebalo biti obavezno muzičko, a suditi po vanserijskoj knjižici  sa svim tekstovima pesama i generalijama i književno štivo, za naše najmlađe naraštaje, buduće Dragan Stojković Piksije, Pančev Darke, brzonogovog Binića, ili Deja Savićevića…ima ih tu mnogo, Perice Ognjenoviće, Ilijev Ivice, i mnoge druge, vanserijski proslavljene driblere i golgetere.

Izuzetan CD! Nesvakidašnji! Unikatan! Preporuka za nabavku CD-a PRIRUČNIK ZA MLADE FUDBALERE , predvođene kapitenom tima i šefa ove navijačko fudbalske goleade, MIROSLAVA VICKA MILATOVIĆA se – apsolutno podrazumeva!

 

Milan B. Popović

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *