Wizard & Northern u CK13 – Petak 01.06.2018.

Sinoć u CK13 svirali su i ulepšali nam petak veče  Tentacle Wizard & Northern Revival. Dva dobro poznata i odlična novosadska benda, koji ma smo do sada posvetili dosta pažnje, to ne znači da ne treba da pohvalimo jučerašnju svirku i svako ko nije došao grdno će se kajati. Raspored bendova uopšte nije bio bitan nego su komisijski i tajnim glasanjem, uz prisustvo dva svedoka, izglasali da Tentacle Wizard prvi nastupi.

Svirka je počela u tačno dogovoreno vreme tj. 22h iako je CK13 ostala na 40-tak minuta bez struje u ranim večernjih časovima(da li je slabotaža ili slučajnost nismo dobili još nikakve informacije od nadležnih službi EPS-a – prim.aut.). Tentekalci svoj nastup kreću klasičnim Intro iz H na koji se nadovezuje njihovo dobro poznata pesma Divinitas Tentakuru, zatim nastavljaju svoje razvaljivanjem publike, a i šire okoline, pesmom Tentacle Wizard (meni najomiljenija – prim.aut.). Ošamućenu masu trebalo je povratiti pa prave kratku pauzicu svirajući Dotss iz C, ali ne leži vraže, nema odmora (dok traje obnova) Tentekalci bez milosti kreću sa zakucavanjem publike u stilu Džordana sa trice, nastavljajući pesmom Bringer of False Light i za kraj ostavljajući Jam. Malo je falilo da publiku nokautiraju, ali ostavili su ih na nogama kako bi ih Northern Revival dokosurio.

Tačno u 23:00 pojavljuju se Nothern otvarajući svirku pesmom Tonque Twister Tittleholder, nastavljajući u žestokom ritmu pesmom Tail Chaser. Pesmom Square With The House of God na momenat su se vratili svom prvom EP-u. Pesmama Wear & Tear Old Sparky bend je najavio rad na novom albumu, da bi se na momenat vratili prvom EP svirajući pesmu Breeze Of Northern Winds. Svoje gruvanje i rasturanje naših bubnih opni, žestokim rifovima Aleksandra i heavy glasom Pere priču nadovezuju pesmama BPB Mr.Rabbit, da bi svirku zapečatili Heavy Deliver Man i Truth On A Cold Plate. Kraj je bio dovoljan da publiku ostavi svesnu da može izinići iz prostorija CK13 i razvaljena odličnom svirkom oba benda popije još koju pivu i raziđe se svojim kućama.

Ekipa Liman Crew želi da se zahvali Aleku Stokiću koji nam je ustupio svoje fotografije sa svirke. Nadamo se daljoj saradnji i sve boljim i boljim fotografijama drugara Aleka!

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *