Leaf & Cheap Moonshine – promocija albuma Cheap Moonshine

Aprila 20.-tog dan,kada je rođeno par znamenitih osoba na ovoj planeti, moj baba, Hitler i još neki, momci iz benda Cheap Moonshine, izabrali su taj dan kako bi promovisali svoj debi album pod istim nazivom. Izbor za promociju je pao na, dobro poznatu lokaciju u gradu, CK-13. Kao podrška za ovu svirku, izabran je bend, koji nam dolazi iz okoline NS-a, pod nazivom Leaf.

Svirka ne bi bila svirka, a da ne kasni malko u startu (kao naša železnica – prim. aut.). Na binu se prvo pojavila petočlana ekipa benda Leaf, predvođena “heavy and growl” Slobodanovim vokalom. Derani, iz benda, na bini provode dobrih 60-tak minuta, svirajući svoje autorske pesme. Na mene su ostavili zanimljiv utisak, ali, uz napomenu, da ima tu još dosta da se radi. Karakteriše ih česte promene ritmova, agresivan vokal, uz teške i zamašćene gitare, potpomognuta brzom i odličnom ritam sekcijom. Lično, ne mogu da kažem da sam uživao, jer to jednostavno nije deo mog muzičkog interesovanja, ali bitno je da je reakcija mlađe i višebrojnije publike bila pozitivna. Bend je na bisu odsvirao još tri pesme, što bilo je dovoljno zaključiti da se publici svideo nastup Leaf-a.

Tročlana ekipa, Cheap Moonshine, ubrzo zauzima svoje mesto i kreće nešto drugačije, nešto masnije. Bend nije svirao nekih godinu dana pred NS publikom, ali su zato u međuvremenu izdali svoj album prvenac, pod istoimenim nazivom “Cheap Moonshine“. Masni (ne mislim na Pecu – prim. aut.), psihodelični, teški zvuci odjekivali su dobro popunjenom Crnom Kućom. Peca, se  svojim hrapavim i teškim vokalom odlično uklapa u sam zvuk, daje celinu, smisao celom bendu i samoj svirci. Pesme dosta dugačke, ali ne i dosadne, zahvaljujući odličnim promenama ritmova i rapavim solo deonicama. Dosta me podsećaju na stare dobre Black Sabbath, ali uz svoje improvizacije. Rekao bih da su  tekstovi okultni, ali mislim da ne leži tu srž i smisao (trenutno čitam iste – prim. aut.). Pored 11 pesama sa albuma, odsvirali su i friške stvari, ali nažalost poslednji put sa ovim gitaristom. Zašto i iz kojih razloga napušta bend, ne znam, nisam hteo da zalazim u detalje.

Ispunjeno i zanimljivo veče, uz dva benda, koji grabe svako svojim putem. Oba imaju potencijala za dalje napredovanje i usavršavanje, pa se nadam da će nas Leaf obradovati svojim prvencem, a Cheap Moonshine novim kvalitetnim gitaristom i, uskoro, friškim materijalom.

Galerija slika:

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smeju se preuzimati bez dozvole autora. Fotografije se ne smeju seći, menjati, prerađivati, niti uklanjati ili menjati žig autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašćeno korišćenje, bi će preduzete pravne mere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primete navedene nedozvoljene aktivnosti da obaveste autora. Hvala.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *