Lost Propelleros “demolirali” CK13

Lost Propelleros je, nakon 10 godina, ponovo održao jedan od, do dosada, najboljih koncerata u istoriji CK13, a i samog benda. Povratnički koncert benda, prodat je par nedelja ranije, što je pokazalo i dokazalo veliku popularnost istog, iako na sceni nisu obitavali poslednjih 5 godina. Nažalos’ broj karata u pretprodaji je bio samo 200 i mnogi verni fanovi su ostali bez istih, jer CK13 nije u mogućnosti da primi veći broj ljudi.

Svirka, koja je bila zakazana za 21:30, počela je sa malim zakašnjenjem od nekih 50-tak minuta, iz opravdanih razloga. Dok se novosadska raja okupila, sita izdivanila, ižljubila i potkrepila osvežavajućim pićima, što na bazi hmelja, što na bazi voća. Iskreno, očekivao sam dobro poznatu distancu između benda i publike, od nekih dobrih 3-4 metera, ali grdno pogreših. Publika, da je mogla, završila bi na bini i umesto benda sama odsvirala i otpevala hitsove Lost Propelleros-a. Predstavnici sedme sile, kojih je bilo čitavih dva komada, gospodin Tepić i moja malenkost, radila je u ograničenim i opasnim po zdravlje uslovima (benificije na radni staž hoću – prim. aut.). Zbog teških uslova rada slike nisu stigle da se pojave u jutarnjem Pinkovom dnevniku i dnevnom listu Informer (greota, jel da? – prim.aut.). Hit za hitom, podvriskivanje, pevanje i igranje publike uz ritmove muzike, dizalo je temperaturu iz minuta u minut (termometri koji su obeleženi do 100 stepeni  celzijusovih su prokuvali – prim.aut.).  Moram priznati da mi je čudno bilo bend koji svira svoju vrstu SKA muzike, koja mi iskreno vuče ka regeu, može toliko da animira masu i drži ih aktivne čitav koncert (pa odakle vam energija tolika, ja sam se umorio gledajući vas i pokušavajući da se izborim koju fotografiju da uradim 😀 – prim. aut.). Iskreno, ljubitelj sam SKA muzike, ali u fazonu The Mighty Mighty BosstonesMadness, Real Big Fish, Rancid, Dropkick Murphys … Međutim, Lost Propelleros su na mene ostavili odličan utisak. Odlična svirka, puna pozitivnog naboja, za mene sporijeg ritma, ali opet sam izašao sa svirke zadovoljan, uz želju da ih ponovo gledam na To Be Punk Festivalu.

Galerija slika:

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smeju se preuzimati bez dozvole autora. Fotografije se ne smeju seći, menjati, prerađivati, niti uklanjati ili menjati žig autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašćeno korišćenje, bi će preduzete pravne mere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primete navedene nedozvoljene aktivnosti da obaveste autora. Hvala.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *