Iz beskonačnosti u glagolski oblik – Infinitiv intervju

Infinitiv bend koji je nastao u Požarevcu 2010. godine da bi se kasnije prebacili u Beograd gde i dalje rade i stvaraju. Iza sebe imaju veliki broj nastupa koje su krunisali prvim mestom na Kuršumlijskoj gitarijadi 2016. , a 2017. godine učestvuju i na Demofestu u Banja Luci. Posle 3 godine napornog rada 2013. godine izdaju i album prvenac pod nazivom “U Beskraj“.

LC: Čemu ta opsesija glagolskim oblicima? (Ovo je pitanje učenice Karlovačke filološke gimnazije)
Infinitiv:
Zanimljivo je kad se priča u infinitivu 😃  Nekad smo se zvali Infinity, pa kada je došlo vreme da se promeni ime, Infinitiv je bilo najbliže starom, svakako nam je to i bio cilj, što manje promena, iz y u iv

21368801_1451989774836226_878768012263699525_o

LC: Nastali ste u Požarevcu pre nekih 8 godina. Kakvo je vaše viđenje Požarevačke scene?
Infinitiv:
Kao i u ostatku Srbije, naravno da može bolje i više, ali za tako mali grad možda i nije toliko loša situacija, trenutno je zastupljena parola u globalu “imamo većih problema od muzičke scene“.

LC: Jesmo li pali u provaliju ili još padamo?
Infinitiv: Padamo, nažalost, samo nismo  znali da je ovoliko duboka.

LC: Emotivni tekstovi kroz koje se provlače veoma bitne sociološke teme i problemi u samom društvu, koliki uticaj imaju na mlade i da li oni shvataju suštinu?
Infinitiv:
Svi razumeju suštinu, samo je pitanje da li je prihvataju kao takvu, ili jednostavno ne žele da je dožive i promene (ako treba), a nažalost treba.

LC: Šta se dešava sa novim albumom, novac, vreme ili nešto treće?
Infinitiv: Paaa, svakako sva 3. Polako se krećemo ka finalnom proizvodu (EP-u) koji će biti u toku godine (nadamo se).

LC: Da li će biti nekih promena u zvuku ili i dalje gurate Tool/Bjesovi kombinaciju? Infinitiv: Za sada ne. Naravno, drago nam je kad nas neko na bilo koji način uporedi sa Tool-om, za nas je to veliki podsticaj za dalje, mada mislimo da ćemo za sada biti samo Infinitiv u ovakvom obliku.

LC: Pošto se polako kasete i ploče vraćaju u modu, da li ste razmišljali u tom smeru, kada budete izdavali novi album, ili ostajete verni digitalnom zvuku?
Infinitiv:
Voleli bismo da budu barem diskovi, a videćemo za nešto analogno, mada to izistkuje mnogo novčanih sredstava (koje naravno nemamo 😃).

13173074_1023916317643576_7598151630778921745_o

LC: Koliko hiperprodukcija moze da utiče na kvalitet benda i da li kaskamo za svetskom produkcijom?
Infinitiv:
Pa može dosta i uglavnom da, kasnimo, i pitanje je da li ćemo je uopšte stići.

LC: S` kime biste voleli da svirate, a da nije iz Srbije i zašto?
Infinitiv: Karnivool, nemamo baš precizan odgovor zašto, ali ako preslušate, dobićete sami odgovor na to pitanje. (Slušam ih od 2009. – prim. aut.)

LC: Da li ste razmišljali ikada da proširite bend ili je trenutna kombinacija sasvim dovoljna?
Infinitiv:
Sasvim nam je dovoljno, “komp” nam je zamena za četvrtog člana.

LC: Rock scena nam je dosta podeljena po pravcima, zar ne bi bilo bolje da se bendovi međusobno poštuju i da sezajedno borimo protiv svega lošeg što je oko nas, kič, šund, starlete itd.?
Infinitiv:
Svakako bi, ali svaki novi bend ulazi u celu tu priču na postojeći način, tako da verovatno, kada bi se nešto drastično  promenilo, možda ne bi bilo “prirodno

Puno sreće u daljem radu i hvala vam puno na izdvojenom vremenu!

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *