LC: Šta vas je inspirisalo da osnujete Kvartshop i koliko vremena vam je trebalo da se probijete i da sve izleda baš onako kako želite?

Nekoliko je razloga koji su nas motivisali da pokrenemo prvu integrisanu online prodavnicu ručnih radova za područje Republika: Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Prvi razlog je prost, takvo nešto jednostavno ne postoji, a s obzirom na sve veći broj kreativaca koji svoje radove promovišu putem elektronskih medija smatramo potrebu opravdanom. Drugi razlog je finansijske prirode. Mi smo jedina online platforma koja kreativcima ne naplaćuje usluge objavljivanja i reklamiranje proizvoda. Poslovna politika kvART portala je da naši klijenti plaćaju naše usluge isključivo od ostvarene dobiti. Dakle, isključivo kada ostvare prodaju posredstvom sajta obavezni su da uplate simboličan procenat.
Cela priča oko portala počela je u septembru 2017. godine i moramo priznati da nas je reakcija kreativaca pozitivno iznenadila, čak zatekla. Za manje od 3 meseca aktivnosti na portalu je bilo postvaljeno preko 500 proizvoda. To je bio alarm da je vreme za promene i poboljšanja. Tada smo prešli na poboljšanu verziju portala koju nazivamo kvART 2.0. Mnogo stvari su poboljšane i portal je vizuelno izmenjen u verziju koja je trenutno dostupna. Na naše veliko zadovoljstvo odaziv kreativaca je u stalnom portastu pa smo odlučili da je vreme za kvART 3.0. Portal je trenutno u izradi i nudiće izuzetne mogućnosti kreativcima. Svako će, potpuno besplatno, moći da izradi, uređuje i promoviše svoju prodavnicu lično i u realnom vremenu. Portal će doneti još prednosti za kreativce i same kupce.

29341049_1689641731123359_1182642138_n

LC: Ko sve može da se uključi u celutu priču i pokaže svoja umeća navašem sajtu?

KvART portal je pokrenut zbog kreativaca, hobista, ljubitelja ručnih radova i svih onih koji imaju želju da nauče interesantne tehnike izrade nakita, odeće ili ukrasnih predmeta. Značajna funkcija portala je brendiranje već ostvarenih kreativaca kao i usmeravanje onih koji sebe vide u handmade kreativnoj zoni. Princip pristupanja je jednostavan. Dovoljno je da se kreira nalog na kvart portalu i da se isprate detaljno objašnjeni koraci dodavanja proizvoda. Novi portal koji je planiran za april mesec tekuće godine će da sadrži rubriku korisnih saveta i besplatne edukativne kurseve za sve koji žele da se bave izradom ručnih radova.

LC: Kakva su vam prethodna iskustva sa hand made festivala?

Pratimo rad lokalnih organizacija koje se bave organizovanjem handmade festivala. Sarađujemo sa Trgom preduzetništva, Artscape-om iz Novog Sada kao i sa Dorćol Placem iz Beograda. Planiramo da, sa početkom rada novog portala, proširimo saradnju i na organizacije iz susednih Republika. Na informativnoj stranici portla kreativci već sada mogu da se informišu o terminima budućih marketa, bazara i izložbi na kojima mogu dodatno da promovišu i prodaju svoje radove.

29019407_1689641684456697_1540291079_n

LC: Radujete li se novosadskom noćnom bazaru, i šta sve možemo da očekujemo?

Statistika pokazuje da je za kreativce najefikasniji način promocije i prodaje proizvoda izlaganje na kolektivnim izložbama i bazarima. Nadamo se da će posećenost da opravda reputaciju Noćnog bazara. Toplo preporučujemo svima da posete ovu manifestaciju jer se radi o jedinstvenoj mogućnosti da se iz prve ruke dožive proizvodi izrađeni sa monogo ljubavi i pažnje. To jednostavno vidite i osetite kada komunicirate sa kreativcima koji izlažu radove.

LC: Da li postoje neki radovi koji su vama baš dragi?

Trudimo se da ne pravimo razliku između naših klijenata. Novi  portal će da stvari takvo okruženje da će u prvi plan biti postavljni oni koji se najviše trude oko izrade i prezentacije radova. Naravno da ne možemo da se otmemo subjektivnom doživljaju koji rezultuje time da naše devojke često dobijaju poklone poručene upravo preko kvART portala.

29019690_1689642047789994_1829292498_n

LC: Koji su vam planovi za budućnost?

Cilj je da se stvori platforma koja će na jednom mestu da okupi što veći broj kreativaca iz regiona. Očekuje nas kontinuiran rad na poboljšavanju samog portala, obezbeđivanju edukativnog sadržaja kao i konstantna komunikacija sa našim klijentima sa ciljem poboljšanja celokupne usluge koju pružamo. Nadamo se realizaciji projekata i podršci kako lokalnih tako i međudržavnih institucija a sve u cilju povećanja broja ljudi koji se bave izradom ručnih radova. Jedan od velikih zadataka koji je kvART tim sebi zacrtao svakako je i rad na povećanju svesti kupaca nakita, odeće i umetnina o kvalitetu, autentičnosti i prednostima kupovine rukotvorina lokalnih kreativaca.

KvartShop Facebook zvanična stranica
Web prezentacija kvART SHOP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *