The Coil, Čupavci i Kasirke u Dom b-612

Šta odabrati kada u jednom danu imaš na tri različita mesta, tri zanimljive svrike? U CK13 Divlje Svinje i Crveni Karton, u Fabrici Festival Srpskog podzemlja i u Dom B-612 koncert mladih i perspektivnih bendova poput The Coil, Čupavci i Kasirke.
Da mogu da se kloniram otišao bih na “oba” tri događaja, ali ovog puta izbor je pao na mlađariju, The Coil (Su), Čupavci (Sirig) i Kasirke (Bg).
Kako sam napomenuo, svirka je održana u Dom-u B-612 koji, u poslednje vreme, ugošćuje veoma zanimljive bendove. Svrika je krenula kao i uvek uz akademskih 45 minuta kašnjenja. Razlog je uvek “opravdan”, jer smo mi Novosadisti poznati po tome ako pada kiša, gde ćeš ići napolje, možeš se istopiti.

Prvi na scenu su istrčali The Coil, četvoročlana banda koja me je prijatno iznenadila sa devojkom godina moje šćeri (17 godina), zadužena za ritam sekciju. Bend koji se vidi da je, kada su bili veliki, dosta uticao na rad bendova poput Soundagrden, Audioslave itd…  Energična svirka, sa devojkom koja je pokazala veliki potencijal na bubnjevima. Bend, kada bi se ustalio sa članovima, itekako bi mogao zauzeti svoje mesto pod Suncem (podrazumeva se da pređu u narodnjake). Pedesetak minuta je bilo dovoljno da publici predstrave svoje autorske pesme (da su svirali koji minut duže i sami bi napustili scenu i prvim vozom pobegli za Suboticu).

Drugi po redu, svirali su naše komšije iz SirigaČupavci (svi ošišani na kratko sem Nemanje koji je čelav). Ovog puta su napravili mali šoprajz, šoprajz. Na binu je izašlo njih (brojim na prste) petoro. Vratio se (da ne kažem deportovan iz Amerike) stari pevač koji je pokušavao da napravi, do sada neviđenu, karijeru u istoj. Odlična svirka koja je negde na granici punk-a i rock-a. Vidi se da dečaci i devojčice sviradu još od onomad, ali Bilja je ovog puta bila zvezda benda. Pa Lars bi joj pozavideo sa koliko energije i ljubavi je pokazala svoje umeće. Svirali su svoje stare hitsove uz veliku pomoć Feđe koji se i ovoga  puta stalno dobacivo iz ćoška. Naravno bio je kažnjen pa je otpevao pesmu “To sam ja” (kako je bio kažnjen, to je već za diskusiju).

Za kraj, kao na šlag na tortu Kasirke. Bend, koji svojim veoma zanimljivim tekstovima i dinamičnom muzikom, pogađa srž problema koji se dešavaju oko nas. Veoma zanimljiv rock zvuk koji na momente ume da podseti na stari dobri punk. Energično, lepo, sa odličnim vokalima. Nažalost nisu odsvirali ceo svoj album koji ima 13 pesama, ali i ovih 10-tak što su predstavili pokazalo se dovoljno da bi publika uživala u svirci.
Publika i ovaj put malobrojna ali šta da se radi kada je za jedno veče bilo na tri različita mesta dešavanja.

Galerija slika:

 

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smeju se preuzimati bez dozvole autora. Fotografije se ne smeju seći, menjati, prerađivati, niti uklanjati ili menjati žig autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašćeno korišćenje, bi će preduzete pravne mere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primete navedene nedozvoljene aktivnosti da obaveste autora. Hvala.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *