Holographic Human Element – posle 3 godine ponovo u CK13

Holographic Human Element, bend koji je, posle stotine odsviranih koncerata širom Evrope, ponovo, nakon tri godine, posetio Novi Sad i svoj koncert održao u CK13.

Bend HHE nam dolazi iz komšiluka tj. iz Travnika (BiH), na sceni postoji već 7 godina. Pobednici su 48. Zaječarske gitarijade i pobednici u takmičenju bendova u Ratkovu.

Sastavljen od troje mladih ljudi, koji svojom muzikom i osećanjima žele da pokažu da sve ovo što nam se dešava, nije dobro i da je problem u nama samima tj. ljudima.
Ovog puta u Novi Sad su došli kako bi promovisali svoj, nedavno objavljeni, prvenac pod nazivom “Philophobia“, što bi značilo strah od zaljubljivanja.
Muziku koju sviraju je miks raznih žanrova, od progressive-a, new wave-a, post rock-a pa sve do experimental rock-a. Sve u svemu jedan veoma zanimljiv i privlačan miks.

Početak samog nastupa je kasnio 60-tak minuta, ali ne greškom i samovoljom benda nego prokletinjom zvana GRANICA, CARINA i PAPIROLOGIJA (FT1P), zbog kojeg je bend kasnio pri dolasku u sam Novi Sad nekih sat vremena (Dragi naši carinici, to su mladi ljudi koji žele da podele ljubav i strast prema muzici sa nama, a ne da se bave nekim nelegalnim glupostima koji vi upražnjavate na istoj).

Sam nastup benda iako je tročlani, bez bas gitare zvuči odlično. Zvuk koji svojim čestim ritmičkim promenama, od laganih deonica, koje na momente prerastaju na delove koji liče na erupciju vulkana, tera te da se maksimalno posvetiš onome što izlazi iz instrumenata tj. zvučnika. Bas gitara bi po nekom default-u falila, ali ovog puta nisam primetio taj nedostatak, čak šta više nisam ni razmišljao u tom pravcu dok Adnan gitarista benda nije napomenuo da im je basista igrom slučaja otišao iz benda. Naravno očekivao sam da ću pronaći da je iz BiH otišao raditi u Nemačku, ali se čovek obreo u Srbiju (šta mu je to trebalo – prim.aut). 😀

Sve u svemu jedno zanimljivo, ali kratko veče. Dužina koncerta nekih 80-tak minuta uz dva bisa koja je publika tražila, ali ipak šlag na torti je bilo ćaskanje i druženje sa muzičarima, koji su bili voljni da sa posetiocima proćaskaju i saslušaju zapažanja od istih. Radujemo se novom susretu, ali ne naravno za tri godine kolio smo ih ovaj put čekali.

 

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smeju se preuzimati bez dozvole autora. Fotografije se ne smeju seći, menjati, prerađivati, niti uklanjati ili menjati žig autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašćeno korišćenje, bi će preduzete pravne mere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primete navedene nedozvoljene aktivnosti da obaveste autora. Hvala.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *