Mostovi i Raskršća – KC Lab 19.01.2018.

Mostovi i Raskršća su u KC Lab-u 19.01.2018. organizovali svirku mlade kantautorke Nađe i već prekaljenih muzičara koji nam dolaze iz susedne HrvatskeSeine. Sebe svrstavaju u ekspresivni romantični punk-folk, ali lično, svrstao bih ih u alternative rock noise pop. Malo sam se našao u nebranom grožđu pošto bih trebao da opišem atmosferu, utiske, otiske i sve što sledi. KC Lab, odličan prostor i kvalitetna ekipa ljudi koji sve to održavaju i na svaki način pokušavaju da što više mladih i “nepoznatih” bendova iz regiona dovedu pred novosadsku publiku i upoznaju ih sa njihovim radom.

Mlada kantautorka Nađa publici se predstavila svojim autorskim pesmama, koncertom u trajanju od nekih 30-tak minuta. Karakterističnim sanjivim glasom i muzikom me je na momente vraćala u 90-te i podsećala na bendove uz koje sam odrastao (Nirvana, R.E.M. Radiohead, itd…). Sve pohvale za samouvereni i zanimljiv nastup.

Seine, kao što sam već naveo gore u tekstu bih više svrstao u alternative rock – pop, sa primesom psihodelije. Karakteristiše ga vodeća akustična gitara uz melanholični vokal i muzike sporijeg ritma sa povremenim intezivnijim deonicama. Nesvakidašnji pristup muzici i zanimljiv nastup obeležili su drugi deo koncertne večeri.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *