Ludilo zvano Tizzies

tizzies

Subota veče, dok se većina novosadista psihički pripremala za novogodišnji party na faking trgu, prekršio sam to sveto pravilo priprema, radi odlaska u CK-13. Smatrao sam da je bolje posetiti prednovogodišnji žur benda SNB (SkupljeniNaBrzinu) i Tizzies-a, i dočekati novu godinu jedan dan ranije. Žurka koja je zatvorila sezonu koncerata za 2017. godinu. Samim dolaskom na svirku, nisam mnogo očekivao pošto su mi oba benda nepoznata (ispustio 15-tak godina praćenja srpske underground scene iz opravdanih razloga).

Na start svirke čekalo se nekih 40-tak minuta, da bi prvi na binu izašli SNB. Novosadski punk-rock bend, koji je nastao u Novom Kneževcu pre 22 godine, a u sadašnjoj postavi postoji nekih blizu dve godine.  Svoj nastup otvaraju pesmom “Halo 92“, nastavljaju “Sviraj Mićko“, “Ofanziva“, “Mašta“, “Grad“… Ono što me je oduševilo jeste mešavina punk i ska ritmova. Melodični rifovi sa ritam sekcijom, koja te prosto tera da cupkaš uz njihove pesme. Svirku završavaju sa svojom dobro poznatom pesmom “Sve je to punk“. Šesnaest pesama, sat vremena odlične svirke, bilo je dovoljno da zagreje publiku pred bendom koji je organizovao ovo prednovogodišnje veče, Tizzies.

Ubrzo po završetku svirke SNB-a, na scenu izlaze trojica muzičara u kombinezonima i “učiteljica” koja zauzima mesto za mikrofonom.
Red je bio na organizatore ove svirke, Tizzies!!!

Bend nastao 2005. godine, iza sebe imaju samo jedan album, ali gomilu odličnih nastupa po Srbiji. Svirku otvaraju veoma energično pesmom “Jose“, da bi nastavili pesmom “NS“, “Kao mašina“, nadovezuju se “Jadna ekipa“, “Ovaj Grad“, da bi za kraj ostavili obradu poput “I Wanna Be Your Dog” i “Mirka” koju je publika zajedno sa Borisom otpevala u celini. Ukupnu 16 pesama što je bilo dovoljno za nešto više od sat vremena svirke. Ono što me je oduševilo je saznanje da bend u poslednjih par godina odsvira samo jedan koncert i to uvek pred kraj godine u CK.

Ozren Lazić, čovek koji bi slobodno mogao da se poredi sa Animal iz Muppet-a, svojim energičnim sviranjem doveo je do par neplaniranih pauza zbog promena delova na bubnjevima.
Saša Stajnić, gitarista koji je, kako sam saznao, na privremenom radu u inostranstvu. Koliko taj čovek uopšte stigne da vežba?!? Virtuoz na gitari.
Srđan Bjedov, čovek za basom, onaj koji daje punoću sirovom i žestokom zvuku benda.
Boris Taševski, frontmen, čovek koji pravi ludu atmosferu da od toga luđe ne može biti.

Publika starija, ozbiljnija, pravi prijatelji i fanovi Tizzies-a i SNB-a. Sve u svemu veoma uspešno i zanimljivo veče.

You may also like...

1 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *