Užice Is Not Dead – Band U prolazu intervju

Mladi po godinama, ali veliko iskustvo je iza njih
Ekipa LimanCrew-a stupila je u kontakt sa frontmenom i gitaristom užičkog pank bend-a U prolazu, Ognjenom Milutinovićem. Malo smo porazgovarali o samom bendu i stanju na užičkoj sceni.

 

1. Školski drugovi ili poznanici i zašto U prolazu? 
I poznanici i školski drugovi.. Luka (bubnjar) i ja se znamo još od predškolskog. U prolazu, ne znam, ne sećam se al ima neke simbolike sada, pank onako opušteno usput kao stil života 😀
 
2. Koja je to energija koja vas je okupila i kada? 

Počeli smo u oktobru 2015. I krajem tog meseca odsvirali 3 pesme pred punom salom Gradskog kulturnog centra kao predgrupa Rambu Amadeusu.

3. Počeli ste kao cover bend? Ako jeste koji su vam uzori? 
I sad sviramo cover-e, sviramo i 3 autorske pesme na svirkama, imamo ih još i biće ih na sledećim. Nemamo neke uzore, samo slušamo dobru muziku, obrađivali smo pesme KBO-a, Atheist Repa, Dobrog Isaka, od stranih bendova Exploited-a, Virus-a, Chaos UK-a.
 
4. Do sada ste objavili jedan spot koji je za vašu malu sredinu imao odličan broj pregleda. Šta da očekujemo dalje? 
Prvi singl je prošao odlično, dosta pozitivnih komentara iako sam singl nije nešto kompleksan, što se muzike i ostalih stvari tiče..Spremamo se da snimimo singl , početkom 2018.
5. Koliko imate autorskih pesama i da li je u pripremi EP?

Trenutno imamo oko 6-7 autorskih pesama, nismo planirali EP, ali ko zna možda i dođe do toga, nikad se ne zna.

6. Mnogo svirki iza vas za kratko vreme i to sa poznatim bendovima. Sa kojim bendom biste opet hteli da ukrstite istrumente?  
Svirke sa Pogonbgdom i Jorgovanima su bile odlične i baš super iskustva. Sinoć smo svirali opet sa beogradskim bendom Trnje koji praše i prave odličnu atmosferu, kako na sceni tako i van nje, bilo je dobro druženje i nadam se ponovnoj svirci. Užički hardkor bend BRAT i da ne pominjem, skoro svaku svirku sviramo sa njima, iako su stariji poprilično od nas, pružaju nam ogromnu podršku ko ja nam previše znači.
7. Kakvo je stanje sa Užičkom scenom? Prostori za svirke? Daću vam primer u Novom Sadu se desi da u jednoj večeri na više mesta, u isto vreme, imate po par dobrih bendova da sviraju.  

Dabliner Irish Pub je odlično mesto za svirke, tu je uvek dobro zezanje, takođe sviramo i u Gradskom kulturnom centru. Što se tiče scene ona se drži, ima tu dosta dobrih bendova, tu je i Bojan Borisavljević Francuz koji već tri godine organizuje užički rock festival, kada se svi okupljamo i pravimo odličnu žurku.

 
8. Postoji li dovoljno mesta da bendovi mogu da džemuju ili je parola snađi se? 
Postoji neki prostor u GKC-u gde mi i većina ostalih bendova pravimo probe.
9. Bend sa kojim bi prašili po Užicu, a da nije iz Srbije? 
Uuh, teško pitanje , ne bih vam znao reći, u suštini sa svim ljudima koji sviraju dobru muziku i vole dobra druženja 😀
10. Album ili bend u 2017. koji bi preporučili čitaocima. 

Album Bes u Beogradu benda TRNJE, Pogonophobiu album Pogonbgd-a

 
11. Kako da punk rock scenu dignemo na jedan viši nivo i batalimo ovu pošast od granda, farmi i ostalih sranja.
To je teška misija, omladina je mrtva i ne želi da čuje nešto “novo” mislim novo za njih koji rastu po nekom šablonu, okruženi nekim marginama koje čine Estrada i malogradjanski mentalitet.
Hvala puno na izdvojenom vremenu!
[youtube=”https://www.youtube.com/watch?v=ItR_GA9C4yo”>]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *