Riverroth, Haste i Džedalji u CK-13 okupili su se da bi zajedno promovisali novi EP benda Haste koji nažalost nije izašao zbog sitnih problema koje će momci iz uskoro otkloniti.

 

Riverroth mlada momčad na čelu sa Strahinjom prvi su izašli na binu sa nekih 20-tak minuta kašnjenja, da oraspolože okupljenu masu kojih je bilo oko 100-tinjak. Nažalost na samom startu desio se peh. Puče žica, a rezervne nema (na basu). Pored peha, momci su se sjajno snašli,a Strahinja je iskoristio da okuva šutku sa svojim fanovima. Svirali su svoj standardan repertoar miksajući autorske sa cover pesmama. Kako smo saznali iz prve ruke još jedna svirka sledeće nedelje i kreće se na rad najnovijeg EP-a. Pa momci srećno.

Slike možete pogeldati na ovoj adresi https://photos.app.goo.gl/87ok4PPh5LSiV5bI2

Ubrzo nakon Riverrotha pojavljuju se Haste, bend koji nam dolazi iz Vrbasa. Na domaćoj sceni su od 2014. godine i ubrzano rade da završe svoj prvi EP. Kao što sam rekao na početku EP uskoro izlazi sa malim zakašnjenjem, nadam se da će verni fanovi imati razumevanja i kada se pojavi u prodaji kupiti i pomoći bendu u daljem razvoju. Više o bendu moćićete da čujete pošto smo uradili ekskluzivan intervju koji će biti postavljen na našem youtube kanalu. Što se tiče same svirke momci su na mestu i pokazali su svoje umeće u baratanju sa instrumentima. Repertoar od nekih 12 pesama što autorskih, što obrada bio je dovoljan da zagreje masu pred nastup najstarijeg benda te večeri. Što po godinama, što po radnom iskustvu.

Slike možete pogledati na ovoj adresi https://photos.app.goo.gl/j4BCJceUINXV2g1A2

Kako svaka priča ima uvod, razradu i zaključak, tako je i ovo veče imalo svoju priču. Na scenu stupaju veterani metal scene, Džedalji. Bend koji scenom praši nekih 12 godina, a možda i više. Poznati kao osnivači FeelGood festivala, u Somboru. Autorski bend koji, nažalost, nema tekstove nego gitarista Srdjan grauluje, a u tom graolovanju šalje provokativne poruke na trenutno stanje u samom društvu. Svirka je trajala nekih 40 minuta što je bilo dovoljno da momci iz Sombora pokažu svoje umeće u muziciranju.

Slike možete pogledati na ovoj adresi https://photos.app.goo.gl/IU2yVGyWIwbqk5uj1

Sve u svemu, zanimljivo veče sa zanimljivim bendovima. Publika mala, ali odabrana. Ko nije bio nije ni svestan šta je propustio. Da napomenem, uskoro dva ekskluzivna intervjua sa Haste i Džedaljima, a i pripremite koju kintu za novi EP koji će Haste nadam se izbaciti za par dana.

Slike: Gorana Stepančev
Recenzija: Goran Stepančev

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *